Prenos v živo

LINK Ch0 x ŽMOHT: Lip Rouge, Maša

Spletni večer festivala ŽMOHT v sodelovanju s platformo LINK prinaša live act vokalno-eksperimentalno-ambientalnega producentskega dvojca Lip Rouge in nastop didžejke Maše. Ambientalni klubski misticizem za večerno sanjarjenje!

🔗 Lip Rouge 🔗 Maša


LIP ROUGE
Dvojec, ki ga sestavljata glasbenici Karmen Ponikvar in Eva Mulej, smo prvič spoznali na kompilaciji Senzorama (ZARŠ, 2021) skozi skladbo ‘Sakura’, ki je nakazala njun raziskovalni avtorski izraz. Ključne koordinate jima predstavlja zgodnja elektronska glasba, aktualne vokalne inovacije in namišljene zgodbe, ki jih pletejo v svoje hipnotične zvočne pokrajine. S spajanjem analogno sintetiziranih zvokov, raznih odtenkov človeškega glasu in instrumentov, kot je flavta, glasbenici raziskujeta manj kartirana področja ambientalno-eksperimentalnih glasb.

MAŠA
Maša je predstavnica mlajše generacije domače DJ skupnosti in strastna zbirateljica plošč iz različnih vetrov elektronske muzike. Kot didžejka deluje v ljubljanskem kolektivu Ustanova, s katerim v klubu Monokel organizirajo istoimensko serialko, na kateri so doslej gostili vidna imena mednarnodne elektronske glasbene scene, kot so Slikback, Deena Abdelwahed in Object Blue. Na tokratnem streamu se bo predstavila z bolj atmosferično selekcijo kot uvertura v nastop dvojca Lip Rogue.

LINK je serija spletnih prenosov DJ setov ter platforma za povezovanje, promocijo in razvoj lokalne skupnosti DJ-jev, producentov in ljubiteljev klubske glasbe. Vsak teden na Youtube kanalu Channel Zero.

Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo.