Koncerti

Level 22 x Moonlee: Ivan Grobenski (HR) + Iztok Koren

Koncertna serialka 𝗟𝗲𝘃𝗲𝗹 𝗨𝗽 in 𝗠𝗿. 𝗠𝗼𝗼𝗻𝗹𝗲𝗲 ponovno združujeta moči in v intimno vzdušje 𝗠𝗶𝗻𝗶 𝘁𝗲𝗮𝘁𝗿𝗮 prinašata košček mistične Panonije, ki ga bosta pričarala koprivniški kantavtor 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗚𝗿𝗼𝗯𝗲𝗻𝘀𝗸𝗶 in član zasedbe Širom 𝗜𝘇𝘁𝗼𝗸 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗻.

𝐼𝑉𝐴𝑁 𝐺𝑅𝑂𝐵𝐸𝑁𝑆𝐾𝐼
(Koprivnica, Hrvaška)
Stari znanec ljubljanskih odrov 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗚𝗿𝗼𝗯𝗲𝗻𝘀𝗸𝗶, ki ga poznamo predvsem po intenzivnih in brezkompromisnih odrskih nastopih v okviru art-core skupine Moskau, se bo tokrat predstavil s svojim aktualnim solo projektom. Ta ohranja mračnost, ki je prevevala material Moskau in nenazadnje tudi njegove zgodnje solistične podvige, ki smo jih tudi že imeli priložnost v živo slišati v okviru seriala Level Up. Hkrati pa je z izdajo lanskega albuma Siromahi in Lazari (Intek Music) segel v vodnjak ljudskega izročila in ustvaril namišljeno pesmarico, ki jo preveva temačna mistika davnih izročil Panonije.

𝐼𝑍𝑇𝑂𝐾 𝐾𝑂𝑅𝐸𝑁
(Slovenija)
Solo projekt glasbenika 𝗜𝘇𝘁𝗼𝗸𝗮 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗻𝗮, ki je sicer aktiven v imaginarnem folk triu Širom in postrokerskem kvartetu ŠKM banda, v preteklosti pa še v noise duu Hexenbrutal, spremljevalnem Narodno zabavnem terorizmu punk kantavtorja Danija Kavaša in postmetalskem bendu Plüg. Navdihujejo ga razmišljanja o možnostih preseganja sebičnosti, kodiranost religioznih fantazij, trdovratnost čustev, kot so jeza, krivda in zavist, Yi Jing ter neprestan ples med upanjem in ponavljanjem zgodovine. Svojo valujočo glasbo prede kot pajkovo mrežo na klasičen ter predelan tristrunski banjo z občasno uporabo terenskih posnetkov.

 

– – – – –
Vstopnina: 10 EUR
Vstopnice so na voljo preko Eventima: https://bit.ly/31hdMbq
Število vstopnic je omejeno, zato svetujemo, da si jih zagotovite v predprodaji
Za obisk koncerta je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.
Koncert poteka ob upoštevanju veljavnih pogojev za izvedbo kulturnih prireditev (sedeča publika, distanca med sedeži…).
Na koncertu upoštevamo higienska priporočila NIJZ za izvedbo javnih dogodkov – ustrezna distanca (1,5m), higiena rok, itd.
– – – – –
Organizacija: Moonlee Records, KUD Channel Zero
Koncert sofinancirata Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.