Koncerti

Level 18 x Kataman: Ben Vince (UK) + Goran Krmac

KONCERT SE BO ODVIL V GALERIJI ŠKUC! Kataman in Leveł Up združujeta moči in predstavljata solistični koncert Bena Vincea, avanturističnega saksofonista britanske zasedbe Housewives, ki je maja navdušila na praznovanju 50. obletnice Radia Študent. Za uvod bo svoj solo album in midi preprogo Planetarium predstavil domači tubist Goran Krmac.
Ben Vince je predstavnik nove generacije londonskih glasbenih eksperimentatorjev. Je avtor, ki svoje drzno skladanje dopolnjuje z divjo improvizacijo ter z uporabo razširjenih tehnik na ozvočenem in elektronsko procesiranem saksofonu temu instrumentu odpira nove izrazne možnosti. Njegovi živi nastopi elegantno prehajajo med srditimi medeninastimi izbruhi in subtilnimi ambientalnimi teksturami ter se ob tem nonšalantno spotaknejo še ob klubsko plesišče.
Junija letos je za založbo 33-33 izdal svoj najnovejši album Don’t Give Your Life, dvanajstdelno, več kot uro dolgo suito, na kateri je k sodelovanju povabil podobno misleče glasbenike, kot so Bianca Scout, Rupert Clervaux in Kenta Sekine, ki albumu s koherentno kompozicijsko in zvočno idejo vdahnejo še tisti je ne sais quoi na vrhu torte.

‘Avant-garde saxophonist Vince’s striking fourth album favours warped vocal samples, harrowing hand percussion and swelling waveforms, 4/5’ — The Guardian

‘An audacious solo album… that ventures to the furthest reaches of experimental song, free jazz, uneasy ambience, and bristling techno’ — Pitchfork


Tubist in skladatelj Goran Krmac bo predstavil zvočno-raziskovalni projekt Planetarium, pri katerem je navdih črpal iz
svoje fascinacije nad raziskovanjem vesolja, astronomskih opazovanj v prejšnjih stoletjih, fizične prisotnosti človeka v vsemirju v zadnjih nekaj desetletjih in iz dela avtorjev, ki v skrajne razmere vesolja umeščajo psihološka vprašanja.
Glasbeno delo se predstavlja v obliki kompozicij za solo tubo in elektroniko, ki skušajo s spojem nenavadnega solističnega inštrumenta in tehnologije glasbi pridati orkestralno izraznost in širok razpon dinamik in zvočnih tekstur. Krmac uporablja posebej za ta projekt razvito preprogo s tipali, občutljivimi na dotik, ki mu omogočajo intuitivno manipulacijo zvoka z razporeditvijo teže telesa preko stopal. Tako svojemu nastopu doda tudi vizualno-gibalno dimenzijo.

Vstopnina: 7€

***
ATTENTION: The concert will be held in ŠKUC Gallery!

Kataman and Leveł Up concert series present their first joint booking to bring to Ljubljana the extraordinary saxophone experimenter and composer Ben Vince, part of the younger generation of sonic explorators from London and one very important fifth of post-punk mavericks Housewives. Goran Krmac will open the evening by presenting his tuba & electronics space inspired set featuring the custom made MIDI rug he calls Planetarium.