Koncerti

Level 33: Skotni Vrag (HR) + Svojat

Level Up koledarsko leto zaključuje z dvojno dozo nebrzdanega levopolnega art-rocka.

👾 Skotni Vrag 👾 Svojat


Vstopnina: 8€
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v vseh 3DVA trafikah in na OMV bencinskih servisih.

📨 Naroči se na novice cikla Level Up: https://bit.ly/levelupdates
👀 Sledi na družbenih omrežjih: Instagram, Facebook
🙌 Za fane: Buldožer, Primus, Svojat


S prvencem se bo predstavil hrvaški art-prog kvartet Skotni Vrag, na Level Up pa se po enem letu vrača Olfamož, tokrat z zasedbo Svojat, ki pravkar končuje svoj drugi album.

Prvenec štirih vražjih zamaskirancev Kardinala Broza, Patra Rodriga, Monsinjora Luigija in Pape Š. je lansko leto s svojim humornim in nekonvencionalnim zappovsko-buldožerskim pristopom k rocku razburkal hrvaško neodvisno rock sceno. Skotni Vrag je teatralno nadrealističen in, ko trenutek to zahteva, neizprosno udaren v svojem glasbenem izrazu. Nedavno je njihova skladba Bill Gates izšla na kompilaciji Zvučni zid, ki združuje najbolj aktualne glasbene izvajalce hrvaške alternativne scene.

Čudni su putevi gospodnji, a i vražji, pa je tako slučaj htio da se reinkarnacija Buldožera za 21. stoljeće dogodi u Virovitici.
– Aleksandar Dragaš, Jutarnji list:


Le kdo bi bil bolj ustrezen odrski partner Skotnemu Vragu kot ljubljanski absurdistični no-wave power trio Svojat. Častiti Fon, Poderžaj in Drašler so trenutno na vrhuncu kreativnega zanosa, saj zaključujejo svoj drugi album, ki kani v kratkem ugledati luč sveta. Če gre soditi po prvencu, ki ga je Radio Študent kronal za album leta, se nam piše marsikaj dobrega. Yes-nonsense rokenrol za vnos normalnosti v razburkani advent.

“Dokaz, da slovenska alternativa v svojih Notranjih Goricah skriva, proizvaja in bi lahko tudi plasirala zavidljivo število glasbenikov svetovnega formata.” – Dušan Bulajič, Radio Študent

Level 33 presents the créme de la créme of regional absurdist rock’n’roll, with the Croatian avant-prog four-piece Skotni Vrag and local no-wave band Svojat, spawned from the improv jazz scene.

Dogodek podpirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.