Koncerti

Level 26: Omni Selassi (CH) + Olfamož

Level 26 bo ponudil kozmično outsiderski nedeljski večer z enim izmed vrhuncev letošnjega Menta – vrača se švicarski psych pop trojec Omni Selassi. Koncert odpira eden in edini Olfamož.

👾 Omni Selassi 👾 Olfamož


🎟️ Vstopnina: 7€


Na ulici med domačimi glasbenimi navdušenci vsako leto krožijo zgodbe o tem, kdo je bil največje odkritje festivala Ment. Letos je ta naziv prav gotovo pripadel švicarsko-nemški trojki Omni Selassi, ki je navdušila z raznoliko zmesjo vplivov, združenih v nekakšen psihedeličeni kraut pop. Postava vključuje frontwomanko, postavljeno med dva bobnarja, ki poleg bobnov obvladujeta še nebroj bolj ali manj improviziranih glasbil in zvočil. Pred slabim mesecem so izdali debitantski album Dance or Dye, ki ga predstavljajo na tokratni turneji.Andrej Fon alias Olfamož ne potrebuje posebne predstavitve. Zadnjih 25 let venomer osvežujoča stalnica domače podzemne godbe, najsi bo to s svojim prvim triom Strahuljarji, najnovejšo artrockovsko zasedbo Svojat ali s kopico projektov, v katerih je sodeloval skozi leta (Kraški solisti, Oholo!, Samo Gromofon …). S prvencem Omahuj! se je leta 2013 prvič predstavil kot Olfamož in takoj razkril svoje mojstrstvo avantgardnega kantavtorstva. Dve leti kasneje je projekt razširil v Olfamoštvo in izdal album Hupam, da ste dobro, enega domačih glasbenih vrhuncev prejšnjega desetletja. V nedeljo se obeta ena redkih priložnosti, da Olfamoža spet doživimo v solistični izvedbi.


***
Level 26 will offer a psychedelic trip through the worlds of avant-garde singer-songwriter Olfamož and the wonderfully elusive Swiss kraut-pop trio Omni Selassi.

𝘋𝘰𝘨𝘰𝘥𝘦𝘬 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘪𝘳𝘢 𝘔𝘦𝘴𝘵𝘯𝘢 𝘰𝘣𝘤̌𝘪𝘯𝘢 𝘓𝘫𝘶𝘣𝘭𝘫𝘢𝘯𝘢 – 𝘖𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘬 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰