Koncerti

KERRETTA (Nova Zelandija), EMPHASIS (Hrvaška) – sreda, 15.2. ob 21h

Za uvod v popotnico bližnjih gostovanj različnih instrumentalnih rock godb, ki bodo v prihajajočih mesecih preizkušale zvočni ambient v kluba Channel Zero, se bosta v sredo, 15. februarja srečala dva odlična predstavnika v slikanju atmosferičnih zvočnih pokrajin.
Novozelandski „space kadeti“ Kerretta s svojimi intenzivnimi živimi nastopi in progresivnim
instrumentalnim zvokom tamkajšnje eksperimentalno rock obrobje navdušujejo od nastanka leta 2006. Trio iz Aucklanda v klasični postavi bas, kitara in bobni namreč ustvarja precej ne-klasični zvok, ki dinamično pluje med ambientalnim post rockom in metalom, v katerega se stapljaserija različnih zvočnih motivov in mikro melodij z odprtim, modalnim karakterjem. Proces klaviaturista, ki ga v zasedbi namreč ni, na živih nastopih prevzame kar kitarist s svojimi elektronskimi sempli in miksi, resonanten in distorziran bas pa vso zgodbo poveže v celoto, ki s tehničnega in kompozicijskega pristopa nekoliko spominja na bolj znane Russian Circles ali Isis. Kerreta ima za seboj dva odlična albuma, v Evropi izdana pri založbi Golden Antenna, turnejo po ZDA ter nastope s prav tako odličnimi sorodniki Jakob, Explosions In The Sky in And You Will Know Us By The Trail Of Dead.
www.myspace.com/kerretta www.kerretta.com
www.goldenantenna.com

Albumi: Death In The Future/Wisnierska – 7″ single (Midium) Antient – 12″ EP (Midium) Vilayer – LP/CD (Midium/Golden Antenna / 2009)
 Saansilo – LP/CD (Midium/Golden Antenna / 2011)
Atmosferični post-metalski trio Emphasis, ki prihaja iz Čakovca, ima za seboj album z naslovom “Elements of Morrow”, ki je izšel pri neodvisni romunski založbi Asiluum. Emphasis tako kot gostje v isti postavi ustvarjajo intenzivno instrumentalno glasbo, miks elektro samplov in distorziranih kitar, čeprav jih po zvoku bolj primerjajo z skupinami kot so Cult of Luna, Isis, Pelican ipd. Na naših odrih so že nastopili z Rosetto, Caspian in Rosa Parks, v Channel Zeru pa ste si jih pred dobrim letom ogledali skupaj s švedskimi Pg.Lost.”
Vstopnina. 8 eur
www.youtube.com/watch?v=eTIASW92lTY
www.youtube.com/watch?v=S0caVJAsT1Y