Koncerti

KARMAKOMA (Slo), ONUBO (Slo) – četrtek, 16.1. ob 21h

Katalog Založbe Radia Študent z začetkom leta 2014 dopolnjuje izid težko pričakovanega prvenca krške zasedbe KARMAKOMA.
“Imagination & Mechanical Metamorphoses” prinaša 10 skladb in povzema glasbeni izraz delovanja skupine od njenega nastanka v letu 2011. Mešanica (ne)plesne elektronike in surovega rocka je nastal v lastni produkciji v sodelovanju s Petrom Stojanovićem. Na portalu Soundcloud je v posluh lahko ujeti pesem “Cabin Fever”.
Karmakoma je tričlanska zasedba in prihaja iz Krškega v sestavi Enej Mavsar (vokal, kitara, sint), Benjamin Kovač (bobni), Miha Škafar (Bas, sint, kitara). Izbranci Klubskega maratona Radia študent, beležijo nastope na Hrvaškem in Srbiji, ves čas pa se podijo po domačih odrih. Pri ustvarjanju združujejo elemente rocka ter elektronike, kar na momente spominja na New Wave glasbo iz osemdesetih let.
Imagination & Mechanical Metamorphoses bo 14.1.2013 uradno izšel v tiskani in elektronski izdaji, na voljo pa so tudi že prednaročila kompaktne plošče.
Kako v živo zveni bo moč izvedeti na prvih promocijskih koncertih ob izidu plošče in sicer 11.1. @ Klubu Metulj, Bistrica ob Sotli16.1. @ Channel Zero, Metelkova, Ljubljana in 31.1.@ Lokal Patriot, Novo Mesto.
V mesecu marcu sledi promocijska turneja v Bosni, Srbiji, Črni gori in Makedoniji.
Povezave:
Soundcloud
Pod imenom ONUBO je leta 2005 Janžej Marinč začel ustvarjati avtorsko elektronsko glasbo. Kasneje je za nastope v živo začel sodelovati z drugimi glasbeniki. Na bas kitari se mu je kmalu pridružil Tadej Abram, s katerim sta skupaj že igrala v različnih glasbenih zasedbah. Z istim imenom se je leta 2011 formiral trio Onubo, ko se je dvojici z bobni priključil še Marko Jurečič. Število članov varira iz koncerta v koncert, vendar osnova, elektronika, bas kitara in bobni ostajajo konstanta. V zadnjem času je nastalo precej novega skupnega materiala, ki se največkrat izoblikuje skozi skupne jam sessione. Skupina je nastopala po različnih domačih klubih. V glasbi je čutiti vplive skupin kot so M83, Fisherspooner, God Is An Astronaut in drugih…
Skupina izvira iz Kostanjevice na Krki.
Zasedba:
Janžej Marinč – elektronika, klaviature, vokal Tadej Abram – bas kitara Marko Jurečič – bobni, tolkala
Marko Pirc – kitara, pihala
Vstopnina: 5 eur
https://www.youtube.com/watch?v=gWiaAOWk6RE
http://www.youtube.com/watch?v=A9zCSg3jzco