Klubski večeri

DubLab: Phat & Tight – Vol.2. – ponedeljek, 13.1. ob 22h

Po uspešni prvi ediciji DubLab zopet predstavlja Phat & Tight, tokrat Vol.2. Ponedeljkovi večeri, ki se z glasbeno-plesnim programom osredotočajo na jamajško, predvsem dancehall kulturo, so zagotovilo za nepozabno zabavo. Za glasbeni del programa bo tokrat, poleg domačega kolektiva Bad Gal Forward, poskrbel Exotic Times iz Pule, plesni element, neločljiv od glasbenega, po nazoru jamajških dancehall partyjev, pa bodo pridodala dekleta iz skupine Dubble Sickz Squad.
Exotic Times se je formiral leta 2009, njegov prvotni namen pa zajema promocijo jamajške kulture skozi reggae in dancehall glasbo ter hkratno soustvarjanje večplastne zabavno-kulturne ponudbe v Puli.
Gre za zelo aktiven sound, ki je tekom svojega delovanja organiziral več različnih dogodkov v lastni izvedbi (Big Rasta Carnival, Special Island Afterbeach, Dancehall Takeova), pa tudi njegovo polje sodelovanja z artisti iz regije in na drugih dogodkih kot nastopajoči je zelo široko (Overjam Festival 2013, Slovenjah Soundsystem Conference #9, Swagdancehall Balkan 2012, Seasplash Festival 2011, Outlook Festival 2011(unofficial), Seasplash Platforma #5 & #6, Arboretum Eco, Art & Music Festival 2013, Pula Soundz Showcase, Rojc Showcase, Up The Volume #9 & #11).

Dubble Sickz Squad je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Phat&Tight Vol. 1), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.
Bad Gal Forward Soundsystem je reggae /dancehall soundystem iz Slovenije delujoč od marca 2009. Tri dekleta, ki pravzaprav niti niso tako slaba, kot ime soundsystema napoveduje, predstavljajo najboljšo in zelo raznoliko reggae selekcijo; od starejšega rootsa, reggae-ja z Deviških otokov, t. i. new rootsa, do ritmov z afriškega kontinenta in reggaetona, vse do njihove najljubše zvrsti- jamajškega dancehalla. Raznolikost njihove selekcije je vedno začinjena s pozitivnimi vibracijami in energijo, katera je pripomogla k temu, da so nastopale in sodelovale s številnimi domačimi in tujimi soundsystemi in selectorji. Naj omenimo le nekatera izmed imen: Puppa Robbie/Dubsystem SS, Countryman, DJ Verso, Baba K, Dubtafari SS, Total Destruction SS, Roots In Session, Roots daughters, MC El Condorsito (Chile), Bomba Samurai, Thai Stylee, Dragunfyah SS, Suedmassive SS, Rebel Elementz (Austria), MC Big Oz, King Shango SS, Roots Daughters (Croatia), Supa Sergent/Superstar HiFi, Shone AlCapone (Serbia). Njihovo selekcijo je bilo mogoče slišati tudi na različnih reggae festivalih kot so Rototom Sunsplash, South Park Festival, Overjam festival itd… Di Bad Gals dem seh dem ah move forward, neva backward, ah so mi seh!
DubLab @ Facebook
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur