Koncerti

Jozef Van Wissem

Najslavnejši lutnjar na svetu prihaja v Channel Zero!

🦇 Jozef Van Wissem


Vstopnina: 19 EUR v predprodaji, 25 EUR na dan dogodka
Predprodaja: https://www.entrio.si/event/jozef-van-wissem-18897
Kontakt za novinarska vprašanja: vilenkin.pavel@gmail.com


Avantgardni virtuoz svetovne srednjeveške glasbe, skladatelj in neprekosljiv mojster lutnje – Jozef van Wissem. Že na začetku svoje glasbene poti si je zadal ambiciozen cilj: približati edinstvene zvoke baročne lutnje širšemu občinstvu. In uspelo mu je v celoti.

Sodeloval je z ustvarjalci svetovnega formata, kot so Jim Jarmusch, James Blackshaw, Zola Jesus, ter mnogimi drugimi izjemnimi umetniki. Njegova glasbena spremljava vampirske drame “Večna ljubimca” je bila ovenčana s prestižno nagrado na Filmskem festivalu v Cannesu.

Jozef van Wissem je izdal že več kot 20 dolgometražnih albumov, vsak od njih pa je dragocen glasbeni biser. Med njimi najdemo tudi njegovo najnovejšo stvaritev z naslovom “Behold! I Make All Things New”. Ta instrumentalni neoklasični album je nastal v obdobju zaprtja med leti 2019 in 2021.

S svojo edinstveno črno baročno lutnjo navdušuje občinstva po vsem svetu – od akademskih dvoran do katoliških katedral, ter od najprestižnejših festivalov, kot sta ATP in Primavera Sound. Tokrat se van Wissem odpravlja v Channel Zero, kjer bo poslušalce popeljal v izjemno oseben in čaroben svet, poln temnih doživetij in nepozabnih občutij.


Organizacija: Connected Agency