Koncerti

Vans-core ludilo: IDEM (HR) + Voado (HR) + m@c + Jan Majetič

V Channel Zero na krilih albuma poyy in ob podpori akterjev lokalne scene prihaja hrvaški milenijski fenomen IDEM!

👉 IDEM 👉 Voado 👉 m@c 👉 Jan Majetič


Vstopnina: 10€ v predprodaji, 12€ na dan dogodka

Predprodaja: https://bit.ly/IDEMpresale
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v vseh 3DVA trafikah in na OMV bencinskih servisih.

DJ after (24.00-5.30): Raketa, Nulla, Terranigma, Sunneh
Z nakupom vstopnice za koncert prejmete tudi vstop na elektronski del večera. 


Antun Aleksa alias IDEM je eden najvidnejših členov hrvaške glasbene scene. Na ljubljanskih odrih je večkrat navduševal kot član zasedb Porto Morto, Trophy Jump in JeboTon ansambl, tokrat pa bo predstavil solo projekt, s katerim vešče združuje pop-punk, emo in indie elemente in ustvarja soundtrack zagrebške milenijske generacije.

Njegov lanski prvenec poyy je prejel odlične ocene in se znašel na vrhu več lestvic regionalnih albumov, sam pa je letos domov odnesel nagrade za album leta in izvajalca leta (Porin, Rock&OFF). S svojo glasbo je IDEM uspel ujeti idealno ravnotežje med nostalgijo in sodobnimi zvoki, z introspektivnimi in ironičnimi besedili, ki se dotikajo izolacije, kriz identitete in eksistencialnih izzivov, pa uspel izraziti kolektivno milenijsko stanje zavesti, kar se odraža tudi na redno polnih koncertih v Zagrebu. Njegovi nastopi v živo so karizmatični in nabiti z nalezljivo energijo, album pa razglašen za najboljši poletni album, kar bomo stestirali na prvo junijsko soboto.

Za proper ogrevanje bo poskrbel psihedelični hrvaški one-man band Voado. Glasbeni multitasker s kombinacijo kitare, sintov in efektov ustvarja svojevrstno energijo, ki lebdi nad mejami ameriške MTV zvočne estetike ter nostalgičnega občutka do nekdanje ex yu scene.

 Domačo podporo bo prevzel m@c, akustični solo projekt Maksa Pusta, ki je med drugim znan kot frontman melodične punk rock zasedbe White Stain. V svojih solo nastopih združuje ideologijo punk rocka z iskrenostjo, setlisto pa podpisuje večina povsem prearanžiranih skladb različnih glasbenih skupin, v katerih igra ali je ustvarjal v preteklosti, med drugim White Stain, AstroNaut in KEEP IT S!MPL.

Oder bo prevzel tudi Jan Majetič, predstavnik mlajše generacije vans-core zvoka, vodilni član novovalovske etno punk zasedbe Majmunska posla. Folk punk, narodnozabavni alter, pijanski teater, veselica v dvoje, poln izpovednega dretja in pripovednega šepeta.

 Avtor naslova: Dvakratni kreativec leta Tit Lončar

Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo