Koncerti

GOD SKARD, NECROTIK, WITHIN DESTRUCTION (Slo) – četrtek, 22.11. ob 21h

Konec jeseni 2012 bo zaznamovan s težko-kovinarskim spektaklom “It’s All Metal”. Tri glasbene skupine so se združile v skupni pohod nad klubsko sceno tako slovensko kot tujo. Med tem ko so se Inmate končno osvobodili z albumom Free At Least in so Necrotik kovali načrt za prvenec Mindfuck, tudi God Scard niso spali. Kot gostje so se turneji pridružili sveži Jeseniški metalci Within Destruction. Vse skupine vam tokrat predstavljajo nov material, še trše, še bolj metal.
Vsaka od skupin je zaznamovana s svojim specifičnim zvokom in stilom. Kljub vsem razlikam pa poizkušajo s turnejo prepričati publiko, da se nima smisla kategorizirati. “Že tako nas je premalo, pa še to kar nas je se predalčka vsak v svoj stil,” so nam zaupali člani skupin. Obljubljajo nam izvrsten show, ter kvalitetno uživanje metal glasbe.
Za datume, ter lokacije nastopov pa sledite FB strani www.facebook.com/blackpickagency.
Nastopajoči:
God Scard (www.reverbnation.com/godscard)
Necrotik (www.facebook.com/necrotikband)
Within Destruction (www.myspace.com/withindestructionm) Hibridni metalci God Scard iz Kranja so nastali spomladi leta 1994 in so še isto leto začeli s prvimi nastopi. Skupina v svoji glasbi združuje veliko različnih glasbenih prvin, saj so na njih vplivali najrazličnejši metal, hardcore, rock, alternative in tudi punk bendi. Ves čas delovanja so skupino spremljale kadrovske spremembe, kar je pripeljalo do tega, da je pevec in kitarist Nicky leta 2000 v zasedbi ostal sam. Z novo zasedbo se je precej spremenila tudi glasba, ki je sedaj preprostejša, udarnejša in skratka bolj moderna. Leta 2006 so izdali prvenec To Have It All, katerega so dobro predstavili slovenski in tuji publiki in naleteli na zelo dobre odzive, tako doma kot v tujini.
Po daljšem odrskem zatišju fantje vračajo z novim materialom in v malce prenovljeni zasedbi…
www.reverbnation.com/godscard
www.youtube.com/watch?v=mcEbt33sft4
Zasedba Necrotic je svoje korenine pognala že davnega leta 2006 in je od tedaj drastično spremenila življenja vseh vpletenih v skupino. Ko se je 2007 ekipi pridružil sedanji bobnar, so se fantje odpovedali zimskemu spanju in posneli svoj prvi avtorski demo album z naslovom Holier than you. Kot se spodobi, je temu sledila tudi promocija po slovenskih klubih. Poletje 2010 so zaznamovali z novim singlom Icons Of Impurity za katerega so posneli tudi videospot. Po nekaj neuspelih poizkusih na različnih natečajih pa je skupina naredila prelomnico. Poleg menjave kitarista je v skupino prišel nov navdih, nova glasba. Skupina se je skozi leta razvila v band, ki ga zelo težko stilsko opredelimo, saj je vsak od članov prispeval delček sebe, tako da v vsaki pesmi najdemo vrsto elementov različnih metal stilov. »Opredeliti stil? Zakaj? Igramo le to kar čutimo, kar nas veseli.«: so besede večinskega avtorja in večnega umetnika Aljoše Hrastarja, ki je svoje življenje posvetil glasbi. Hrbet mu na odru krije nihče drug kot njegov brat Timotej Hrastar, njegova častna stražarja, ki mu vedno stojita ob strani pa sta Blaž Lončar in pa Rok Žurga. Znani so kot skupina, ki na odru kar žari od energije. To, da uživajo v tem kar delajo je takoj vidno vsej publiki. Da vse skupaj ne ostane le na odrih, so se Necrotic zaprli v snemalni studio. Jeseni 2012 pričakujemo izid plošče, katere promocija bo potekala v sklopu turneje “It’s All Metal”.
www.necrotic.si
www.youtube.com/watch?v=rgOkYoQtM7c
Within Destruction je death metal bend ki se je prebudil iz najbolj temačnega središča vesolja s ciljem, da uniči vse, kar mu stoji na poti k osvojitvi strupenega kraljestva.
Ta krvavi kult je vstal iz kačje votline leta 2010, ko sta se Luka in Rok odločila za širjenje bolezni v njihovem mestu Jesenice. Kmalu se je bendu pridružil še Ervin na kitari po nekaj mesecih pa še Matjaž kot drugi kitarist. Po njunem prihodu je bil posnet prvi videospot Cardiomypathy. Within Destruction so stopili v studio jeseni 2011 kjer so posneli debitantski album “From the Depths”, ki se bo sprostil iz krvaveče maternice 15. septembra. Med snemanjem pa je Tilen po odhodu Grega prevzel mesto basista. Album »From the Depths« je superiorna krvna himna v nasprotju z zakoni tega razpadajočega sveta. Je portal do maternice smrti.
www.facebook.com/within.destructiondeathmetal www.youtube.com/watch?v=v5WCyo5Oh9E
Vstopnina: