Razstave

Galerija ChØ: Rok Mohar: Horus

V Najmanjši galeriji Channel Zero  bo v sklopu 29. obletnice AKC Metelkova mesto razstavljal Rok Mohar, ki že vrsto let ustvarja v ateljeju v stavbi Hlev v sklopu avtonomnega kulturnega centra.

Dogodek je del praznovanja 29. obletnice AKC Metelkova mesto.

Kot v sočasni skupinski razstavi Terra inhabitabilis – življenje po koncu sveta” v Galeriji Alkatraz (z Danilom Milovanovićem in Urošem Weinbergerjem), se bo tudi tu predstavil z delom iz serije Černobilčki, ki nastaja od  leta 2014. Obsežna zbirka kiparskih del je nenavadna fantastična zgodba s strašljivim tonom, ki jo zaokrožuje še manifestno oblikovana Černobilčkova listina (2016). Ta hudomušno nagovarja bralke_ce, da se povežejo v boju za bolj pravičen svet. Za zgodbo Černobilčkov se tako poleg  razmišljanja o našem obstoju in o mehanizmih, ki smo jim podrejene_i, skriva še poziv k boljšemu svetu, v katerem ni dezinformacij, diskriminacije in izkoriščanja in v katerem naravno življenje ostaja nepoškodovano.

Rok Mohar (1979) je leta 2000 končal srednjo šolo tiska in papirja. Leta 2003 se je vpisal na šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart, smer kiparstvo. Od leta 2006 ustvarja v ateljeju v AKC Metelkova mesto. Občasno deluje kot oblikovalec scenografij in rekvizitov ter kot restavrator. Leta 2019 je v Tržiču s pomočjo društva KUD Ampus v graščini Neuhausen vzpostavil grafični atelje. Živi in ustvarja v Ljubljani in Tržiču.

Vstop prost.