Literarni večeri

bog si ga _ _ _ _ na nas

Predstavitev antologije mladih pesnic in pesnikov. Enajst peres in enajst načinov, kako živeti današnjo realnost, utemeljeno na prekarstvu, kako se prebiti skozi vse mogoče ovire in stopiti na pot samostojnega življenja.

Dogodek je del praznovanja 29. obletnice AKC Metelkova mesto.

Predstavitev antologije mladih pesnic in pesnikov, idejo za katero je pred časom podal Igor Divjak, urednik spletnega literarnega portala Vrabec anarhist in k urejanju knjige povabil Vida Karlovška ter Lenarta Sušnika. Tako sta ustvarila zanimivo delo, ki združuje pesnice in pesnike mlajših generacij, ki jim je skupna neposredna, neodvisna pisava, nabita z iskrenostjo in nemalokrat z veliko mero nepopustljivosti. Enajst peres in enajst načinov, kako živeti današnjo realnost, utemeljeno na prekarstvu, kako se prebiti skozi vse mogoče ovire in stopiti na pot samostojnega življenja. Hkrati biti bombardiran, in to ves čas, s pojavi in razraščanjem novega super primitivizma ter konservativizma in od vsega vmešavanja samooklicanih bogov ne ponoreti in oditi iz tega slovenceljskega kotla. Se upreti, nuditi odpor od znotraj in biti nepopustljiva in nepopustljiv: Ne bodo prodrli!!!
Lara Božak, Nejka Jevšek, Vid Karlovšek, Hannah Koselj Marušič, Urša Majcen, Hana Meško, Martin Mikolič, Nela Poberžnik, Lara Pustinek Miočić, Lenart Sušnik in Pavla Zabret vam bodo brali svoje verze. V tem vrstnem redu, tako kot v knjigi. Njihove besede in njihovi glasovi kot upor temu ponorelemu drobcu časa, ki mu rečemo sedanjOST.
Pridi in uživaj v pesmih 🙂
In kaj ima s tem Elvis Presley?
M.M.
Oblikovanje podobe antologije: Jana Kumberger
Vstop prost.