Live act

Elektroliza: ULTRADYNE (Detroit / ZDA) – sobota, 17.5. ob 23h

ULTRADYNE live (Pi Gao Movement / Detroit)
XED (Crobot Crew / Hrv)
LE CHOCOLAT NOIR (Disco Panonia, Elektroliza / Hrv) OCULAR (Elements, Elektroliza / Slo) ORGANON (Elements / Slo) + video: RGB
Za zaključek detroitsko obarvane serije na Elektrolizo v soboto, 17. 5. v Channel Zero prihaja ultimativna elektro techno mašina, skrivnostni duet Ultradyne. Gre za enega bolj brezkompromisnih akterjev na elektro in techno sceni, ki ga od srede 90ih ob podpori spremljajočih članov vodi Dennis Richardson. S svojo post-industrializirano elektroniko, potisnjeno preko vseh ustvarjalnih meja, se je projekt razvil v enega zanimivejših elektronskih gibanj, ki ga je kljub pristnemu geografskemu izvoru težko uvrstiti v katerega od regijskih predalov, še večjo mistiko pa predstavlja tudi spletišče njihove vizualne podobe ter lirika. Zato ne preseneča, da je za izdajo prvenca „E-Coli“ leta 1995 poskrbela prav angleška eksperimentalna založba Warp, ki je bila tako rekoč odskočnica za markantno serijo izdaj, ki so v večji meri sledile pod lastno hišo Pi Gao Movement. Projektu Ultradyne se je ob izdaji lanskega albuma „Resurrection Catharsis pridružil nizozemski techno veteran Frank De Goodt (Sonar Base, Fastgraph,…),
od takrat pa dvojec uspešno lomasti tudi po evropskih klubskih odrih. V okviru krajše evropske turneje, ki bo zaobjela kraje v okolici, pa bomo vstajenje strojev v živo ob podpori domačih elektro serviserjev preverili na prihajajoči Elektrolizi. Pričakujte umazan post apokaliptični elektro zvok, ki se širi iz Detroitske kanalizacije leta 2064, obseden z duhovi Afrikaa Bambaata in Front 242 v remiksu Drexciye in potisnjen skozi obraten časovni stroj!
„Ultradyne – The Ultimate Machine. Not A Physical Machine With Working And Moving Parts But A Machine Of Ideas Whose Sole Purpose Is The Continual Combination And Progression Of Ideas. As Long As A Thought Exists, This Machine Will Never Cease.
A Point. A Line. A Circle. A Wheel. A Cart. A Wagon. A Car. An Airplane. Spacecraft. Time Travel. The Transformation Of An Idea.
This Is Ultradyne.“
Diskografija
www.pi-gaomovement.com

Elektroliza @ Facebook Facebook event
Vstopnina: 8 eur do 24h / 10 eur