Koncerti

DubLab: WAITAPU (Hr) – ponedeljek, 5.5. ob 22h

Support: DYnASTY DUBZ, EmiXXL, Liquidator
Waitapu, bend iz Čakovca na Hrvaškem, v ponedeljek 5. maja ponovno nastopa na Dub Labu v klubu Channel Zero na Metelkovi.
Člani benda vlečejo svoje korenine iz bendov s stoner/heavy/hard core predznakom. V svojem delovanju so se lotili novega izziva – Waitapu glasbenega potovanja v katerem so se odločili raziskati nepregledna prostranstva zvoka, s poigravanjem na bazi Dub / Steppers / Drum’n’Bassa, ritmi ukomponiranimi z wobble – dubstep elementi, zapakiranimi v delaye, distorzije in reverb efekte v stilu mračne psihadelije.
Bend ima za sabo izdajo Bassonic Lodge in sodelovanje na izdaji Dub Tentacles #3 za francosko založbo Fresh Poul Records, katere izdaje in posnetke je v preteklosti že bilo mogoče slišati na Dub Lab eventih. Bend se je pojavil v elitni družbi hrvaških “bass music” izvajalcev na “Seasplash ritam” kopilaciji, izdani za PDV records. Material za novi album je že posnet in se nahaja v fazi miksa in produkcije. Tokratni nastop je izjemna prilika, da se novi material “testira” pred publiko v živo. Za Waitapu je to drugi obisk Dub Laba v Channel Zeru. Waitapu imajo za sabo nastope na festivalih kot so: Seasplash, PsychoByDub, Overjam, Illecticity, Wintersplash, …in gostovanja po številnih klubih v Franciji, Nemčiji, Austriji, Hrvaški, Sloveniji…kjer so si nabrali številne simpatije občinstva in številne pozitivne recenzije v katerih so zasloveli kot bend, katerega je najboljše doživeti v živo na odru. Član benda je tudi producent DYnASTY DUBZ, ki neguje dubstep stil s futurističnimi wobble ritmi in nam bo po nastopu predstavil svoj prvi album The Watcherz in nadaljeval z dubstep setom. Svoj set pa bosta pripravila tudi EmiXXL in Liquidator, ki je ob enem tudi odgovorna oseba za live dubbing in zvok benda Waitapu v živo.
Soundcloud Waitapu
Soundcloud Dynasty-3

DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 5 eur
www.youtube.com/watch?v=6qGbCpOjJxM

www.youtube.com/watch?v=jYWHBak-zJA