Klubski večeri

DubLab: Riddim Tuffa (Sk), Homegrown Sound (Hrv) – ponedeljek, 4.11. ob 22h

Nedolgo nazaj smo na Dub Lab-u gostili Brigadier JC-ja, tokrat pa k nam prihaja Riddim Tuffa. Slovak, ki trenutno živi in dela v Pragi se je v zadnjem času uspešno prebil na svetovno DUB sceno in izdal že lepo število plošč. V svojih devetih vinilnih izdajah je sodeloval z gosti na vokalih kot so su Little Kirk, Shanti D, Solo Banton, Brother Culture in King General. Svojo produkcijo v glavnem izdaja na lastni založbi Tuffa Dubs, izdal pa je tudi nekaj remiksov in sicer za založbi Reggae Roast in Vibration Lab. S kombinacijo stare analogne studijske opreme in novejših tehnik snemanja je dobil “sound”, ki bi ga lahko primerjali z 80’s digital reggae zvokom, ki
je v veliki meri tudi podlaga za njegovo glasbeno ustvarjanje.
Soundcloud
Homegrown Sound iz Zagreba svoje prve nastope beleži v Mastersu, na večerih poznanih pod imenom Bass Masters. Poleg rednih torkovih večerov v klubu Masters, se trenutno ukvarjajo z organizacijo reggae/dub/dubstep večerov Roots to DUB(step) v sklopu Akc Medike.
Homegrown Sound je bil tudi organizator Imperial Sound Army-a iz Italije in Bass-ul-Ulema sounda iz Sarajeva, ki so tako imeli priložnost prvič nastopiti v Zagrebu. V načrtih imajo še veliko dogodkov z domačimi in tujimi gosti med katerimi so: Jahstice Sound, Trip to Zion crew, Digitron Sound System, Pistolero, Kingston sound, Yardstep, Bass Culture… Kadar se govori o njihovi selekciji to pomeni velik razpon od starega Roots-a 60-ih do hitrejšega Stepperja in podobnih DUBov najnovejše produkcije ob množici Dubplatov, pogosto pa je z njimi tudi selektorica One Woman Army in Dub, ki odlično zapolnjuje njihove sete. Potrebno je poudariti, da so ob vsaki njihovi selekciji prisotni mnogi effekti, sempli in dub sirena. Vsekakor kombinacija ob kateri boste sigurno zaplesali.
Soundcloud
DubLab @ Facebook
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur