Klubski večeri

DubLab meets MindStep w. CRISES & TRASHBAT – ponedeljek, 28.4. ob 22h

Support: ROLLKING (Dub Lab) & FREEVERSE (Filter, Synaptic)
Z velikim veseljem najavljamo, da bo tokrat DubLab združil sile z Bass Pass blogom, po uspešnem sodelovanju v zadnjem letu ter po lanskoletnem eventu z BunZer0-m, kjer smo tudi praznovali eno leto delovanja bloga. Tokrat smo v goste povabili dva člana MindStep ekipe, katera bosta v Channel Zero prinesla sveže ritme iz Anglije.
Založba MindStep Music se zavzema za sveže talente, tako imenovane up and coming artiste, ter promovira bolj mistične askpekte elektronike, vse od deep, dark pa do bolj reggae, dub in soul različic. MindStep Music povezujejo z razvojem underground glasbe; med drugim je založba osvojila prestižni naziv ‘Best New Label’ na Dubstepforum Awards 2012, letos pa je bila nominirana celo za ‘Best Label’.
Vodja založbe, Crises, bo tokrat prvič nastopal v Sloveniji, in lahko vam obljubimo, da vas njegov set ne bo pustil ravnodušnih. Za pripravo na event lahko vsako nedeljo ujamete njegov MindStep Radio Show na Sub FM (18.00h – 20.00h).
Crises-u se bo pridružil Trashbat, eden hitro rastočih talentov na deep dubstep sceni. S svojo zadnjo izdajo na MindStep Music, Hanako EP, ki je izšel tega januarja, je naredil velik korak na prepoznavnosti po vsem svetu. Tukaj si lahko preberete nekaj več o njemu
in poslušate njegov set iz GetDarker TV.
Prav tako ga lahko ujamete na internetni radijski postaji Rood FM vsako nedeljo od 17. do 19. ure.
Ostale povezave: soundcloud.com/mindstep www.facebook.com/mindstepmusic www.facebook.com/djcrises.fanpage soundcloud.com/trashbat

FREEVERSE (Filter, Synaptic) Freeverse je svojo glasbeno pot začel v kolektivu Synaptic, kateremu se je pridružil pred dobrimi 5 leti. Z rezidenčnimi večeri v klubu K4 si je skupaj z ostalimi člani postavil trdne temelje za nadaljne glasbeno in promotorsko ustvarjanje. Med aktivnim soustvarjanjem glasbenega programa v klubu K4 se je na pobudo še nekaterih drugih članov odločil za organizacijo prvih dubstep/bass večerov v Ljubljani, imenovanih Krunch it!!, katere je soorganziiral z JAMirkom & Pierom iz ekipe RDYO DJs ter dolgoletnim kolegom Sunnehom.
Preko projekta Krunch it!! se je zvrstilo veliko število domačih in mednarodnih gostovanj, ki so Freeversu pripomogli pri oblikovanju glasbenega okusa in še večji motivaciji pri predvajanju nekonvencionalnih glasbenih praks v domačem klubskem okolju. Krunch it!! je po dobrih 3 klubksih sezonah prenehal delovati, vendar ga je hitro nasledil novi projekt Filter. Prav temu zadnje čase posveča največ pozornosti, saj je Filter logično/idejno nadaljevanje vseh preteklih projektov in sodelovanj, s še z večjo glasbeno širino in novimi idejnimi smernicami. Le te pa spretno prenaša v
svoje eklektične dj seteter lastno produkcijo, kateri zadnje čase poizkuša posvečati največ časa in pozornosti.
soundcloud.com/freeverse, mixcloud.com/freeverse
ROLLKING (DubLab) Dejan Dornik aka. ROLLKING je DJ, ki je večini poznan kot ustanovitelj DubLab-a, organizator, roadie, stage manager, tonski tehnik, kitarski tehnik in še bi lahko naštevali, predvsem je vse, kar je povezano z glasbo in koncerti. Leta 2005 je začel s projektom DubLab v prostorih kluba Channel Zero, na Metelkovi v Ljubljani. DubLab so dogodki, ki se odvijajo vsak ponedeljek in zajemajo zavidljiv spekter vseh zvrsti glasbe povezane z dub kulturo.
Kot diđej je aktiven že od svojega 16 leta in ima za seboj vrsto nastopov po sloveniji in tujini. V zadnjih letih ste ga lahko zasledili v domačem klubu Channel Zero, na Bass Camp-u, hrvaškem Seasplashu, angleškem Outlook festivalu… Žanrsko ni ozko opredeljen, saj njegovi seti vsebujejo, vse od roots, dub, reggae, dancehall, dubstep in ostalih sorodnih zvrsti, katerim ne manjka bassa.
soundcloud.com/rollking
Good vibes guaranteed! Pridružite se nam na eventu, kjer bomo praznovali tudi drugo obletnico delovanja Bass Pass bloga – ter seveda pričakujte tudi obširno foto in video reportažo!
BassPassBlog @ Facebook
DubLab @ Facebook
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur