Koncerti

Dirty Skunks: DISGORGE (ZDA), INTERNAL BLEEDING (ZDA), BEHEADED (Mt), MORTHEM (A) – torek, 12.11. ob 20h

Brutalizacija par excellence
12. 11. bodo Slovenijo obiskali predstavniki predvsem ameriškega brutalnega death metala, ki so si predvsem v devetdesetih in v začetku 21. stoletja utrdili položaj z izjemno heavy glasbo, nagravžnimi besedili in grafičnimi podobami, ki so kar klicale po psihiatrični evaluaciji bendov.
Tako se bodo v Sloveniji prvič sploh ustavili ameriški brutalni death metalci Disgorge, ki so se v devetdesetih uveljavili s svojimi nasilnimi besedili in še bolj agresivno glasbo. Ob boku bendu Deeds Of Flesh so Disgorge bili zahodnoobalni ekvivalent jedrskemu napadu, ki so ga glasbeno izvajali vzhodnoobalni death metal bratje tipa Suffocation, Pyrexia ipd. Disgorge so se ljudem prikupili z albumi Consume The Forsaken, She Lay Gutted … Resda so se nekaj let nazaj ustavili, a se zdaj vračajo nazaj kot varovanci ene najbolj znanih death metal založb, Unique Leader Records.
In ne bodo sami.
Z njimi bodo brutalizirali vzhodnoobalni Internal Bleeding, ki so skupaj s Suffocation bili začetniki t. i. ”slamming death metala”. Možakarji ga žgejo že od leta 1991, na sceni pa so se utrdili predvsem s tretjim albumom Driven To Conquer.
Tretji bend prihaja iz bližnje Malte. Gre pa za zasedbo Beheaded, ki je poleg Wormed verjetno ena najbolj brutalnih evropskih death metal zasedb in ga žge že kar dobro desetletje. Letos so ga že žgali po Evropi skupaj s Pyrexio, predstavljajo pa še vedno lani izdani album Never To Dawn.
Ta brutalni paket bodo kot prvi ogreli avstrijski death metalci Morthem!
Brutalnost ne pozna meja in 12. 11. si bomo zapomnili po svoji surovosti vsi, ki bomo tisti večer zasedli Channel Zero na Metelkovi. Kill!
Vstopnina: 20 eur z rezervacijo na www.dirtyskunks.org / 24 eurov brez