Koncerti

Crypt Trip (Psychedelic Hard Rock / USA) + High Reeper (USA)

Dvojni udar težkih psihedeličnih stoner zvokov iz ZDA.

► CRYPT TRIP (Psychedelic, Southern rock / USA)

Hard rock trio Crypt Trip je bil ustanovljen leta 2013 v Dallasu. Prva tvorba je imela še bolj heavy psihedeličen zvok, ki je spominjal na temno podzemlje 70-ih let prejšnjega stoletja. A ni minilo dolgo časa preden sta se pevec in kitarist Ryan Lee in basist Sam Bryant preselila v Teksas in tam spoznala bobnarja Camerona Martina, ki jima je pomagal še bolj utrditi svoj zvok. Njihova glasba s spojem starega rocka, jazz metodologije in ameriške južnjaške kulturno-glasbene podlage predstavlja izvirno osebno slušno izkušnjo.

Po svojem prvencu Rootstock nam Crypt Trip zopet prinašajo svojo tipično country rockovsko orientirano glasbo za ušesa, misli in dušo. Albumska novost Haze County z devetimi pesmimi predstavlja njihovo do sedaj najbolj premišljeno in organsko glasbeno delo, ki je v tematski okvir tokrat osrediščilo prostor in čas. Mešanje elementov hard rocka, psihedelije in folka prinese vsakič drugačno zmes, ki jo kot vezivo skupaj držijo sanjajoče kitare. Svojo zvestobo do teksaške tradicije potrjujejo z izbiro gosta — Geoff Queen na pedal steelu zvočni paleti doda še svojo novo, popolnoma drugačno barvo. Visoka kvaliteta analogne opreme poleg snemanja spremlja tudi njihovo odrsko produkcijo, kjer jim pomaga sproducirati najboljši možen vintage zvok.


► HIGH REEPER (Stoner Rock, Doom Metal / USA)

High Reeper je od leta 2016 delujoč bend, v katerem igrajo Zach Thomas, Justin Di Pinto, Andrew Price, Pat Daly in Shane Trimble. Začeli so kot studijski bend, a je bilo po preposlušavanju materiala hitro razvidno, da se ga mora izvesti v živo in naglas. Gre za novejši stoner, ki pa ima zametke v začetnih Black Sabbath. Njihov samonaslovljeni album je sestavljen iz udarnih ritmov, mastnih kitarskih riffov in kričečega ter močnega vokala. Na drugem albumu jim je še do popolnejše zvočne slike pomagal priti bobnar Di Pinto. Po uspešnem touru leta 2018, ko so nastopili tudi na berlinskem Desertfestu, bodo High Reeper v 2019 obiskali deset evropskih držav, nastopili pa bodo tudi na londonski različici omenjenega festivala.


Vstopnina: 13€