Koncerti

Ape Shifter (US), Jegulja, Hoba

Kombo zasedb z žagajočimi kitarami in težkim groovom, ki ne potrebuje vokalov.

🦧 Ape Shifter 🦧 Jegulja 🦧 Hoba


Ape Shifter (Prog Stoner Rock / USA)

Od pet let starega istoimenskega prvenca so Ape Shifter odigrali številne klubske turneje po Nemčiji, Švici in gostovali na Nizozemskem, kjer so oder delili z izvajalci, kot so Loudness, The Skull, White Cowbell Oklahoma in Mörglbl. Točno dve leti kasneje so izdali svoj drugi album APE SHIFTER II, ki suvereno združuje žaganje 70-ih let, punk-rockovsko surovost in metalski groove, ki niti ne potrebuje vokala. Ape Shifter so mediji že večkrat primerjali s QOTSA in jim dodelili visoke ocene za novi album, kitarske vragolije Jeffa Auga pa primerjali s kitaristi, kot so Joe Satriani, Steve Vai ter Tony Iommi.

Jegulja (Prog Stoner Rock / SI)

Jegulja je čudaški DIY stoner rock trio, v osnovi nastal iz članov bendov Uroš, Carnaval in Lene Kosti. Stalna člana sta kitarista Jure Gašper in Jan Kozel, na bobnih pa trenutno brez večjih zamer vztraja šesti bobnar benda Jure Kolšek. Jegulja je v letu 2020 končala svoj drugi album Exit Sandman. Prvi album Darkest Light je bil leta 2017 na 24ur.com izbran za slovenski naj album leta. Jegulja ima za sabo osem let delovanja in okoli dvesto koncertov po klubih in festivalih na Češkem, Madžarskem, v Ukrajini, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Jegulja je bila predvozač bendov Kvelertak, Yawning Man, Philm Davea Lombarda, Nebula, Stoner Kebab, Lambda, Suzi Soprano, Britof in Omega Sun.

HOBA

(Post Stoner Rock / SI)

Nekoč je nekam v Afriko priletel Hoba – najtežji meteorit ever. 80.000 let pozneje se je dvema čudakoma iz Ljubljane in basistu to zdelo edino pravo in zveličavno ime za njihov kozmik-post-stoner šundr. Bend se drži samo dveh načel: Vesolje je kul. Vokal ni.

Vstopnina: 10€


Koncert podpira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo.