Koncerti

Alabama Thunderpussy (US) + She Loves Pablo (HR)

Vrnitev južnjaških stonerjev po 15-letnem premoru.

🪨 Alabama Thunderpussy 🪨 She Loves Pablo


Vstopnina: 15€ v predprodaji / 20€ na dan dogodka


▘Alabama Thunderpussy (Southern Stoner Metal / Richmond Virginia, US)

Alabama Thunderpussy je southern stoner metal skupina, ki sta jo leta 1996 v Richmondu Virginiji ustanovila Bran Cox in Erik Larson. Skupina je postala prepoznavna in razširila svoj glasbeni doseg z obsežnimi turnejami po Združenih državah Amerike. Skupina je v začetku 2000-ih vztrajno koncertirala po Evropi ob boku skupin High On Fire in Firebird ter nastopala na velikih festivalih po vsej Evropi. Po 15-letnem premoru se je leta 2022 reformirala in izvedla izjemno uspešen koncert v domačem mestu Richmond v Virginiji, zdaj pa je v sklopu turneje REUNION pripravljena na vrnitev v Evropo, kjer ni nastopila od leta 2007.

▘She Loves Pablo (Groove Stoner Rock / HR)

V podporo se jim pridružijo še She Loves Pablo, hrvaška stoner rock zasedba, ki letos praznovanje 10 obletnico albuma Burn and Levitate! Skupina, ki je že več kot 15 let hrbtenica domače hrvaške alternativne scene, zadnji studijski album Death Threats From Future Self (Dostava Zvuka/Dirty Old Label, 2020) pa so kritiki soglasno uvrstili med najboljše izdaje leta. Število zvestih oboževalcev skupine nenehno raste, k čemur prispeva njihova močna diskografija in številne uspešnice, kot so “Gamblin'”, “Rubber Band”, “I Am the Motor”, “Next of Kin”, pa tudi nekoliko novejše skladbe, kot sta “Operator” in “Crumble”.
She Loves Pablo so oder delili z ikoničnimi zasedbami, kot so Clutch, Red Fang, Karma To Burn, Color Haze in z bratoma Cavalera, ustanoviteljema legendarne Sepulture.