Koncerti

sreda, 10.09. ob 20.30 – 21 let AKC MM: “European Exhumation”:  MITOCHONDRION (Kan), RITUAL NECROMANCY (ZDA), AUROCH (Kan)

Enaindvajset je pomembna številka in prav njo bo Metelkova obeleževala, ko se na svoji prvi evropski turneji European Exhumation v Channel Zeru ustavi severnoameriška trojica zasedb, ki bodo njen prehod iz mrtvila v življenje pospremile z obilico surovega death metala.
Kanadska zasedba Mitochondrion, ki svojo glasbo izdaja pri Profound Lore Records
in Dark Decent Records,
je dober pokazatelj, v kateri smeri delujejo najkvalitetnejše ekstremno-metalske zasedbe severnoameriškega področja, saj je s sedaj že pošlim glasbenim prvencem Archaeaeon iz leta 2008 uspela popolnoma spremeniti paradigmo modernega death metala. Zasedba je death-metalskemu svetu predstavila svoj značilni čas-raztegovalni, jedki, kompleksni in brutalno ambientalni zvok ter si z v letu 2011 izdanim ploščkom Parasignosis le še utrdila sloves enega najbolj uničujočih in kreativnih kanadskih death metal zasedb dandanes. Svojo bogato diskografijo so nazadnje obogatili leta 2013 z EP-jem Antinumerology. //
mitochondrion.ca
Ritual Necromancy je death-metalska zasedba iz Portlanda, ki je nastala v letu 2009 in že istega leta povila demo za Parasitic Records. V letu 2011 so se povezali z Dark Descent Records in izdali še dolgometražec Oath of the Abyss, čemur so sledili večji nastopi po Združenih državah Amerike. V začetku leta 2014 se jim je na drugi kitari pridružil Jay Roth (Wroth, ex-Rites of Thy Degringolade) in tako so trenutno v fazi priprave naslednice prej omenjene plošče.

Paranormalna death-metalska entiteta, ki je z ustvarjanjem pričela leta 2008 v Vancouvru, Auroch se v polnosti ni izoblikovala vse do leta 2011, ko je nekaj neizprosnih živih nastopov utrdilo njihov položaj znotraj kanadskega death metala. Prvi album From Forgotten Worlds, ki je bil izdan za poljsko založbo Hellthrasher Productions, je požel globalno odobravanje in natančno prikazal njihovo old-school manijo v kombinaciji z naravnost absurdno tehničnostjo. Sledil je EP Seven Veils, ki so ga v začetku 2014 izdali za Graceless Recordings in že napoveduje prihod drugega dolgometražca, ki se bo konec leta znašel v katalogu Profound Lore Records in Dark Descent Records. // bandcamp I tumblr
Praznovati pokop starega in pričetek novega pa mora biti omogočeno prav vsakomur, zato vam cekinov na vratih ne bo potrebno odštevati. Raje ob gromoviti godbi že enaindvajsetič nazdravite na prihodnost in preteklost Metelkove!
Vstop prost!