Koncerti

četrtek, 11.09. ob 20.30 – Dirty Skunks – CRYPTOPSY (Kan), JUNGLE ROT (ZDA), DISGORGE (ZDA)

Poletje se še ne bo dobro končalo, ko bodo ljubljansko Metelkovo napadli kanadski Cryptopsy ter Disgorge in Jungle Rot iz ZDA.
Cryptopsy so se Sloveniji predstavili že nekajkrat, gre pa za enega najstarejših tehničnih brutalnih death metal bendov iz Kanade, ki so z albumoma None So Vile ter Blasphemy Made Flesh postavili visoke standarde morbidne tehnične in brutalne death metal scene. V kasnejših letih so se včasih bolj, včasih manj uspešno spopadali s trgom, kjer je tehničnost v sodelovanju z brutalnostjo postala skorajda že zoprn vsakdan, a gotovo so v zadnjih nekaj letih s precej ustaljeno bendovsko postavo in še vedno močno ustvarjalno lakoto ostali na death metal tronu.
Ob njih se bodo drugič v slabem letu predstavili ameriški brutaličarji Disgorge, ki smo jih nazadnje videli lansko jesen skupaj z Internal Bleeding ter Beheaded. Kot se že ve, so ameriški Disgorge z vsakim albumom rušili meje brutalnega ameriškega death metala, pa tudi v živo so neprimerna konkurenca, ki za seboj ne pušča preživelih.
Premierno pa se bodo slovenski publiki predstavili morda ritemsko malce počasnejši, a glasbeno zelo nalezljivi, besedilno pa prejšnjima dvema bendoma popolnoma ustrezni Jungle Rot, ki že od srede devetdesetih, ko so izdali kultni album Slaughter The Weak, rušijo vse pred seboj.
Tega preprosto ne smete zamuditi, če vam death metal v življenju sploh kaj pomeni.
Info & vstopnina: www.dirtyskunks.org