Koncerti

torek, 6. 12. ob 21.00 – WREKMEISTER HARMONIES

Drone, moderna klasika, outrock, eksperimentalna glasba, post rock in metal so le delci etiket, ki se oklepajo enigmatičnega in vizionarskega čikaškega kolektiva Wrekmeister Harmonies, ki deluje od leta 2006. Z impresivnimi nastopi in snemanji dolgometražnih kompozicij po številnih priznanih muzejih, mavzolejih in drugih nenavadnih javnih prostorih ter s tremi albumi (You’ve Always Meant So Much to Me /2013, Then It All Came Down /2014 in Night of Your Ascension /2015), je glavni umetniški guru JR Robinson nanizal nepregledno mojstrstvo sodelovanj in kuratovstev, med katerimi se vije lepa bera svetovno znanih glasbenih ikon kot so: Jef Whitehead (Leviathan), Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten), David Yow (The Jesus Lizard), Chip King in Lee Buford (The Body), Marissa Nadler, Sanford Parker (Minsk), Chris Brokaw (Codeine) in jazz skladatelj Ken Vandermark.
Po uspehu lanskoletnega albuma, v katerem je v eni potezi združil nič manj kot 30 glasbenikov, se je Robinson prepustil iskanju novih metod, procesov in kreativnih strategij, ki jih je usmeril v manjši kolektiv. Nastala je eksperimentalna glasbena poslastica z naslovom “Light Falls”, ki je nedavno izšla za ameriško založbo Thrill Jockey.
Wrekmeister Harmonies so: JR (vokali, kitara) in
Esther Shaw (klaviature, piano, violina, vokali), spremljajo pa ju Goodspeed You! Black Emperor glasbeniki: Thierry Amar (bas in kontrabas), Sophie Trudeau (piano, violina, vokali) in
Timothy Herzog (bobni).
www.facebook.com/wrekmeisterharmonies23
Vstopnina: 8 eur
http://www.youtube.com/watch?time_continue=368&v=MI5Q861GR0s