Koncerti

torek, 6.10. ob 21.00 – TONSTARTSSBANDHT, PERSONS FROM PORLOCK


TONSTARTSBANDHT (experimental rock – Brooklyn, NY)
∞ Tonstartsbandht ni običajen band(ht). Tonstartsbandht je izkušnja. ∞
Definirati glasbo bratov White je podobno kot poskušati opisati vonj jutranjega jointa, ironijo neumne interne šale ali barve sončnega vzhoda po dobrem žuru. Besede težko izrazijo takšna občutja.
Tako je premalo, če zapišemo da Tonstartsbandht igrata psihadelični rock in da se v njuni obsežni kasetografiji, ki jo v celoti ponujata na Bandcampu, skrivata eklektičen kolaž glasbenih vplivov, ki sežejo od tuareških kitarskih preigravanj, countryja, dad-rocka, prog-rocka in surf-rocka pa vse do eksperimentalnih elektronskih nasnemavanj in vokalnih akrobacij v stilu zgodnjih Animal Collective.
Ko Andy, sicer kitarist pri bandu Maca Demarca, bosonog in z odprto zadrgo na hlačah ljubeče objame svojo 12-strunko, in ko se njegov vokal v nežni melodiji pod valovi reverba ujame z Edwinovim na bobnih, je hitro jasno, da fantoma ni zares pomembno od kod prihaja navdih, samo da ima taprave vibracije.
Dobre vibracije in bratska harmonija so pravzaprav glavno gonilo Tonstartsbandht in delujejo nalezljivo. Med njunim nastopom smo vsi bratje in sestre. I Bandcamp
I Twitter
Brata White: Andy – 12-string, vokal Edwin – bobni, vokal
Albumi: Water Buffalo (2008) An When (2009) Dick Nights (2009) Hymn (2011) Now I Am Become (2011) Overseas (live, 2014)
PERSONS FROM PORLOCK (psych rock – Ljubljana) I
Soundcloud

Zasedba: Vasja Onič – sick grooves Martin Pavlovec – sweet leads Jaka Leskovšek – nasty bass Nikolaj Mulej – pulsating chords and vox
Fb dogodek
Vstopnina: 7 eur