Koncerti

torek, 28.4. ob 21.00 – Dirty Skunks: CORPUS CHRISTII (Por), THE STONE (Srb), MUERT

Aprilsko kraljevanje teme na Metelkovi s Corpus Christii!
28. aprila ne bomo več čakali niti na pomlad niti na maj, temveč na temačno nebo, ki bo blagoslovilo peklensko karavano, ki jo bodo tvorili kultni Corpus Christii, The Stone ter Muert. Tri odlične black metal zasedbe iz različnih koncev Evrope bodo pokazale, zakaj jih ima hudič tako rad. Koncert bodo okronali portugalski temačneži in stari znanci Metelkove, Corpus Christii, ki že od leta 1998 z ognjem in mečem širijo peklensko besedo. Oz. v živo jo širijo, v studiu pa je CC izraz možakarja, ki se je poimenoval Nocturnus Horrendus in je s ploščami, kot so Saeculum Domini, The Fire God, Tormented Belief itd. opozoril, da tudi sončna Lizbona ni daleč od peklenskih vrat.
Iz Srbije prihajajo neustavljivi The Stone, black metal bojevniki, ki utelešajo vse, kar ta glasbeni izraz ponuja, hkrati pa ostajajo zvesti svojim koreninam in tudi srbskemu jeziku. Njihov najnovejši opus inferis, Nekroza, navdušuje poslušalce po vsem svetu.
Koncert bodo odprli Muert, ki so imenu primerno – smrtonosni. In peklensko zveneči. Pomlad bo polna solz – 28. aprila bo sonce zakrila črnina, tako da vam ne preostane nič drugega kot ustaviti se na Metelkovi. /I. C./
Vstopnina: 15 eur z rezervacijo / 18 eur brez Rezervacije na Dirty Skunks.org.