Koncerti

DRUGA GODBA – Ar Ker (Fr), Mopo ft. Jimi Tenor (FIN)

Festival Druga godba bo tokrat svoj program otvoril z dvojnim torkovim koncertom v Channelu Zero. Priča bomo šamansko elektronskemu ritualu Ar Ker iz Lyona ter svetovni premieri finske zasedbe Mopo, ki se ji bo pridružil zvezdnik finske glasbene scene Jimi Tenor.

Ar Ker / FR
Po odličnih Mei Tei Sho, Ukandanz, Pixvae in Chromb! se Druga godba ponovno napaja v sodelovanju z lyonsko glasbeno sceno, točneje s klubom Le Périscope, ki je za udarni začetek festivala predlagal šamanistično elektronski ritual Ar Ker, enega najbolj dejavnih glasbenikov na francoski podzemni in noise jazz sceni. Seb Brun, ki je med drugim igral z ljubljanskimi koncertnimi poslasticami, kot so Jeanne Added, Yasmine Hamdan in Magnetic Ensemble, ponuja umetnost ritma, ki je organska in hkrati mehanska in se dotika srca sodobne glasbe. Ponavljanje in zlaganje, univerzumi glasbe in prostora, hitrost, slikovitost, zvočnost in energija. Bum Seb Brun!
Seb Brun, bobni, glas in elektronika.

Mopo feat. Jimi Tenor / FI
Vsakemu festivalu pritiče svetovna premiera, a le redki se domislijo organizirati koncertno premiero s finskim glasbenikom. Vse se je začelo tistega novembrskega dne, ko je futuristična jazzy trojka Mopo objavila komad Acid Panama, ki ga je posnela skupaj s superzvezdnikom finske glasbene scene, legendarnim Jimijem Tenorjem.  Če se kje jazz ulovi na razpotju vseh mogočih glasbenih zvrsti in se transformira v udarno glasbeno zmes, se to mora zgoditi nekje v bližini helsinških savn, zalivov in gozdnih poti. Si že oblizujemo prste in brusimo pete, kajti samo za nas igrajo Linda, Eero, Eeti in Jimi. Sliši se kot v filmu, sliši se kot mopokaliptična seansa v živo.
Linda Fredriksson, baritonski in altovski saksofon; Eero Tikkanen, kontrabas in električni bas; Eeti Nieminen, bobni in tolkala; Jimi Tenor, pihala.

Vstopnice v predprodaji:
Torkov koncert v Channelu Zero: 15, 10* EUR
 *Mlajši od 25 let, upokojeni in starejši od 65 let.
Festivalska vstopnica: 46 EUR