Koncerti

torek 17.11. ob 21.00 – HUGO RACE & THE TRUE SPIRIT, CHRIS ECKMAN

Hugo Race and The True Spirit so prvenec “Rue Morgue Blues” izdali že davnega leta 1987, kmalu po selitvi Huga v Berlin, sicer pa je avstralski glasbenik pred tem deloval v kultnih zasedbah The Wreckery (1984–89) ter kot kitarist in vokalist pri Nick Cave and The Bad Seeds (1983 – 85). V letošnjem letu je pri založbi Glitterhouse s svojimi “duhovi” izdal cenjeni, že 12. studijski album z naslovom “The Spirit”, sicer pa njegova bogata diskografija vključuje še mnoge live izdaje ter retrospektive. Izredno profiliran in eklektičen katalog vključuje namreč tudi nekaj solo izdaj ter presenetljivo vrsto mednarodnih sodelovanj, kot naprimer z Dirtmusic, Fatalists in Sepiatone. Navkljub dosedanjemu širokemu umetniškemu spektru različnih produkcij pa Hugo z letošnjim albumom prijetno preseneča, saj se ponovno vrača k svojim koreninam psihadelične rock cone, ali kakor ga je opisal londonski Melody Maker, k zgodnejšemu obdobju “industrial trance bluesa”.
Na albumu “The Spirit”, ki je zadnja tri leta nastajal v domačem kraju Melbourne, v katerega se je vrnil leta 2011, je sodelovala že ustaljena glasbena ekipa, s katero se je odlično ujel že na prejšnjih izdajah – Goldstreet Sessions (2003), Taoist Priests (2006) in 53rd State (2008). Legendarni Hugo Race & The True Spirit so s tem samo še potrdili, da so na vrhuncu svojih moči. Najnovejši album bodo na prihajajoči evropski turneji predstavili v kompletni studijski postavi skupaj z dolgoletnim sodelavcem Chrisom Hughesom.

Zasedba: Hugo Race – vokal, kitara; Michelangelo Russo – trobenta, harfa, moog, vokal, tolkala; Chris Hughes – bas kitara, e-tolkala, bongi; Nico Mansy – klaviature, kitara; Brett Poliness – bobni, vokal. Official I Facebook I Glitterhouse I Diskografija
Chris Eckman, glasbenik iz Seattla, že nekaj let živi in ustvarja v Sloveniji, sicer pa znan kot frontman uveljavljene ameriške zasedbe The Walkabouts. Zasedba, v kateri sodeluje kot vokalist, kitarist in pisec pesmi, je bila osnovana leta 1983 in do leta 2005 izdala več kot 15 albumov.
Chris Eckman je v svoji karieri sodeloval s številnimi glasbeniki, s katerimi je ustvarjal naslednje projekte: Dirtmusic, Chris & Carla, Steve Wynn & The Dragon Bridge Orchestra, Willard Grant Conspiracy (z zasedbo je posnel številne albume in se jim pred kratkim pridružil kot kitarist na turneji), The Strange (sodelovanje s hrvaško zasedbo The Bambi Molesters), Host (duo z ALom Delonerjem) in The Frictions (nov projekt z glasbeniki iz zasedb Hic et Nunc in Kamerad Krivatoff).
FB dogodek
Vstopnina: 10 eur z rezervacijo
/ 12 eur na dan koncerta
http://www.youtube.com/watch?v=DBA3WyfaBvs&spfreload=10
http://www.youtube.com/watch?v=On41_CLILuM&spfreload=10