Koncerti

Torek, 09. 10. ob 19.30 – The Skull (USA), Eagle Twin (USA), Acid Muffin (ITA)

THE SKULL (Heavy / Doom Metal / USA) (ex-Trouble)
Že iz originalne postave TROUBLE poznana vokalist Eric Wagner in basist Ron Holzner sta se v lov za kruhom podala z novim bendom THE SKULL — pri Tee Pee records in Plastic Head so izdali album For Those Which Are Asleep. Metal Kaoz je o njih zapisal, da so enkratna izvedba oldskul dooma, majavega in počasi se premikajočega v vse prave smeri. Njihov šov vključuje originalni The SKULL material z mešanico TROUBLE klasik in raritet, vokalistovega ter basistovega udejstvovanja skozi čas. Nastop prav tako vsebuje občasne priredbe, podaljšane z raznimi živimi jam verzijami. To je doom, ki zažiga.
Postava: Eric Wagner (original TROUBLE vocalist, Blackfinger): vocals Ron Holzner (TROUBLE): bass Lothar Keller (Sacred Dawn, Divinity Compromised): guitar Rob Wrong (Witch Mountain): guitar Brian Dixon (Cathedral): drums
Čikaški THE SKULL so ravnokar izdali novi album
The Endless Road Turns Dark. Klasični sabbathovski doom z metalsko vizijo. Svoj album bodo v jeseni predstavljali po večini Evrope, med drugim tudi v ljubljanskem ničtem kanalu.
EAGLE TWIN (Shamanistic duo of Doom Death / USA) Težko žagajoča glasba z animističnimi rifi in miti. Njena kreatorja, kitarist in pevec Gentry Densley in bobnar Tyler Smith sta zgradila epsko kompozicijo, prepleteno z elementi nezavednega; izdelala sta tudi svoje kitare, ojačevalce in zvočnike. Težko pričakovani tretji album The Thundering Head (Songs of Hoof And Horn) je bil ravno izdan pri Southern Lord in sedaj je čas za njegovo predstavitev tudi po Evropi in pri nas.
ACID MUFFIN (Alt Rock / Grunge / ITA) Bandcamp
Vstopnina: 12€ v predprodaji / 15€ na dan dogodka! Prodajna mesta