Koncerti

THE CROOKES (VB), ARHIBALD ARHIBALDOVICH (Slo) – četrtek, 17.11. ob 21h

This Fire v sodelovanju s škuc Buba!
Že drugič v tem letu k nam prihajajo The Crookes, britanski indie mladci iz britanskega Sheffielda s svojimi britansko zvenečimi britanskimi kitarami ter britanskimi bobni, ki ne pustijo hladne niti še kako nebritanske duše. Vračajo se dovolj hitro, da jih še nikakor nismo pozabili in dovolj pozno, da si jih zopet želimo videti. Obiskovalci njihovega nedavnega nastopa v celjskem kinu Metropol tokrat vemo, kakšna doza tradicionalno zvenečega, a svežega britanskega indie-ja nas čaka!
Russell Bates, Daniel Hopewell, sveži član Tom Dakin in George Waite sicer v nekdanjem jeklarskem območju niso bili rojeni, ampak v mestu, ki je bilo včasih dom mnogim glasbenim legendam, sedaj prebivajo. Kljub temu da je Sheffiled degeneriral iz revnega, a lepega priljubljenega mesteca v velik storitveni center pa glasba The Crookes daje pristni občutek, da lahko gre tam in tudi vsepovsod drugod samo še na bolje.
V svoji kratki karieri so The Crookes do sedaj pri založbi Fierce Panda izdali mini album Dreams of Another Day, igrali na festivalih v Readingu in Leedsu ter sodelovali z lokalnim prvakom Richardom Hawleyem za Steva Lamacqa in Whiley´s Evening Session special. Ustvarjali so tudi svet okrog sebe in ustanovili fan klub in fanzin Bright Young Things, ki kuje nevidno vez z oboževalci in podobno mislečimi dušami onkraj sveta Myspacea in Soundclouda. Fanzin je napolnjen z odstavki iz njihovih najljubših knjig, risb, besedil, kritik, receptov in fotografij. “Predstavlja pribežališče za karkoli, od česar hočete pobegniti, naj bo to ignoranca ali nezadostnost”, pravijo člani skupine. “Vedno smo se navduševali nad čudnim paradoksom ljudi, ki se v skupini počutijo osamljeno.”
V letu 2010 je skupina podpisala pogodbo z vodilno britansko založbo angleške kitarske glasbe, Fierce Panda, za izdajo svojega prvega albuma “Chasing After Ghosts”.
Uvod večer bo zakrivila domača indie rock zasedba Arhibald Arhibaldovich.
Ne zamudite!
www.thecrookes.co.uk www.myspace.com/thecrookesmusic www.myspace.com/arhibaldarhibaldovich
Vstopnina: 11 eur