Koncerti

theLIFT, BROKEN LOCK (Slo) – četrtek, 17.4. ob 21h

theLIFT je skupina, katere glasba je prepoznana kot avtentična mešanica punkovske energije in hipijevske sanjavosti. V sestavi benda so kitarist in vokalist Enej M., bobnar Uroš K. in na klaviaturah Jakob G. Pri izdaji prvenca “Lucidum Intervallum”, ki izide 2007,
se je skupini pridružil tudi saksofonist Andrej Damiš. Kmalu za tem izide še album “To Neverland.” Skupina nenehno koncertira po domačih in tujih odrih, saj so obredli doberšen del Evrope. V letu 2011 naredi krajši hiatus in se posvečajo drugim projektom (Karmakoma, Apple Valley), sedaj pa se zopet vračajo, saj je v zraku material za tretji album.
poslušaj: http://thelifton.bandcamp.com/album/lucidum-intervallum
http://thelifton.bandcamp.com/album/to-neverland

Broken Lock, kvintet iz Črnomlja, formiran 1995, leto pozneje s končno zasedbo. S prvo ploščo “Ater” (1999) zaoral ledino stoner glasbe na Slovenskem. Redefinicija zvoka, nekje med zgodnjo Tool melanholijo in brakebeat radostjo porodila drugo ploščo “Endemic” (2002). Iskanje zvoka, drugačnih koloritov in novega izraza v sedemletki do tretje plošče “Want to exit this ergastulum?” (2009). Brezciljna današnjica navdihuje redefinicijo glasbene in lirične izraznosti. Godba Broken Lock je vseskozi zahtevna, težkovšečna, neplesna, težka: v nepravilno ritmiko vpeta molovska melodija besedil, ki govorijo o človeškem ničemer. Broken Lock jezdijo enoroge.
poslušaj: http://brokenlocked.bandcamp.com
Vstopnina: 5 eur
http://www.youtube.com/watch?v=JLZ2GPLMAGM