Live act

Sreda, 8. 5. ob 21.00 – Kamizdat Rentgen x ZARŠ: Shekuza, Warlord Chipmonk, Zergon

Kamizdat in ZARŠ predstavljata novi izdaji: Shekuza – De Sica in Warlord Chipmonk – Nicotiana Tabacum. Klub bo ogrel Zergon. Scena podpiše 50 let Radia Študent!
LINEUP:
Zergon
Shekuza
Warlord Chipmonk
SHEKUZA
Shekuza se s prvencem De Sica predstavlja kot izredno zrel glasbenik in producent, ki glasbeni material pridobljen izključno s pomočjo modularnih sintetizatorjev oblikuje v prepričljive zvočne zgodbe. Miha Šajinaje producent, oblikovalec zvoka in DJ iz Ljubljane, ki je do sedaj kot deloval klaviaturist v zasedbah Intimn Frizurn in Moveknowledgement, kmalu pa je ustanovil tudi lasten elektronski trio z imenom Ewok. Z Moveknowledgement je posnel “Ant People” (2005), “Listen to Nebukadnezar” (2007), “Pump Down” (2011) in “See” (2014), z Ewok pa prvenec “No Time” (2013). Plošča “Pump Down” zasedbe Moveknowledgement je bila po mnenju večjih slovenskih medijev razglašena za ploščo leta 2011. Šajina pa v omenjenih zasedbah ne deluje zgolj kot instrumentalist in avtor glasbe, z leti je namreč prevzel tudi končno zvočno podobo Moveknowledgement in Ewok, kar ga je vodilo v produciranje in oblikovanje zvoka tudi za druge alternativne skupine kot so Dubzilla, Kill Kenny in Unknown. Že dobro dekado pa brede po klubskih vodah pod psevdonimom Shekuza, kjer raziskuje moderno elektronsko glasbo s poudarkom na temačnem klubskem tehnu.
WARLORD CHIPMONK
Ime Warlord Chipmonk ste morda zasledili pred štirimi leti, ko je pod okriljem Založbe Radia Študent (ZARŠ Records) izšla kompilacija CTRL N: Poglavje slovenske elektronike, za katero je takrat Warlord Chipmonk aka Gasper Letonjaprispeval enega od komadov. Vendar je verjetno več tistih, ki Gašperja poznate kot kitarista (post) metalcev The Canyon Observer. Vseeno pa tokrat kitarske riffe postavljamo nekoliko ob stran in izpostavljamo Gašperjevo solistično ustvarjanje elektronske glasbe, kot bo to v polni meri moč slišati na njegovem dolgometražnem prvencu Nicotiana Tabacum.
ZERGON
Aleš Hieng– Zergon je DJ, producent elektronske glasbe in zvočni umetnik, ki deluje tudi na področju avdio-vizualnih performansov in širokega polja naredi-sam elektronike. Zanima ga tako klubska elektronska glasba kot zvočni in avdio-vizualni eksperimenti. Njegov zvočni spekter se razteza od deep house, tehno in IDM žanrov vse do hrupne godbe in abstraktne drone zvočnosti. Izdajal je na Chilli Space, Synaptic Pathways in Kamizdat. Sodeluje z umetniki_cami kot so Robertina Šebjanič in Ida Hiršenfelder. Facebook dogodek

Kamizdat izdaje in koncertni cikel Kamizdat Rentgen v produkciji zavoda Emanat nastajajo v sodelovanju z Ljubljanskimi prizorišči: Kavarna Pritličje, Galerija ŠKUC (ŠKUC, Škuc Gallery), KUD Channel Zero, in s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za Kulturo RS.

Koncert je del serije koncertnih dogodkov “Scena podpiše” in je poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno. Nazdravite z vašim najljubšim breznagobčnim radiem na koncertih po Sloveniji ter 9. maja na Velikem koncertu v Križankah.