Koncerti

Sreda, 26. 9. ob 21.00 – La Jungle (B), Schnellertollermeier (CH)

O, tale septembrski večer bo pa svež, odbit in vsekakor ne za zamudit. Obiskala nas bosta namreč belgijski dvojec La Jungle, ki v pulzirajočem vrtincu združuje math, kraut in techno divjost, ter švicarski trio Schnellertollermeier, ki jazzovsko mojstrstvo izrablja za brutalen rockovski šus in skrbno izoblikovane kompozicije nepojmljive silnosti.
Organizacija: Kino Šiška.
Šesterica strun, klaviature casio in bobni, morda še kanček vokalnega transa – tako belgijski bend La Jungle nadaljuje žlahtno tradicijo dvojcev, ki zvenijo kot vsaj tri polnopravne postave skupaj. Njun ravno prav nasičen zvok prehaja od math rock izbruhov v utripajoč techno razvrat, prikimava krautrocku in se zazira v post-rockovske širjave. Imenu primerno bi lahko fanta divjala tako v urbani kot v tropski džungli, ne bi pa nas presenetilo, če bi kakšen komad zaslišali ob napeti akciji v novem Podivjanem Maxu ali med nebrzdanim plesom na festivalu Burning Man. Medtem ko čakata na klic za skupno turnejo z Battles ali Tortoise, sta z dvema ploščama in neumornim koncertiranjem na glavo obrnila že marsikateri evropski festival, od Eurosonica in Dourja do ArcTanGenta, zdaj pa je na vrsti Ljubljana.

Tudi švicarski trio Schnellertollermeier odlikujejo mojstrska tehnika, neobremenjeno žanrsko stapljanje in pretapljanje ter brezkompromisen pristop k ustvarjanju. Njegova instrumentalna glasba se ob tem povsem naravno pretaka iz minimalistične elegance in jazzovske čarobnosti v silen rockovski udar. Trojica šolanih jazzovskih glasbenikov je s tretjo ploščo X navdušila kritike s celega sveta – The Wall Street Journal jo je recimo uvrstil med najboljše plošče leta 2015, v družbo Björk, Kendricka Lamarja, Courtney Bartnett in Battles. Njen lanski naslednik Rights je dokazal, da ni šlo za naključje, saj je bend zopet postregel z albumom neizmerne globine in lepote, ki si utira svežo pot med obrabljenimi zvočnimi izrazi 21. stoletja. Septembra bo ta Schnellertollermeier vodila tudi k nam, zato si le zabeležite datum – pa četudi ne zapišete imena benda povsem pravilno.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih. Predprodaja: 8 € Na dan dogodka: 10 €
Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.
Facebook event