Koncerti

sreda, 15. 3. ob 20.30 – Level 2: Bebè Na Volè + Samuel Blues

Bebè Na Volè je priznan hrvaški blues roots kitarist in pevec. Svoj značilen raskav glas in prefinjeno kitarsko spremljavo je združil v močno mešanico bluesa in folka, ki v spomin prikliče mojstre iz delte Misisipija.
Adam Semijalac se je po razpadu skupine Gloft odločil, da bo glasbeno pot nadaljeval samostojno. Obrnil se je k bluesu, prvotni glasbi odpora in izražžanja žalosti. Kot Bebè Na Volè je 10 let ustvarjal doma, svoje lo-fi posnetke pa nalagal na spletne portale. Leta 2015 je izšel antologijski album Time of Great Depression, katerega je kuriral in zmiksal Višeslav Laboš. Leto zatem se je Adam ljubljanski publiki predstavil na Mentu 2016.
“Bebè Na Volè odlikujeta ekspresiven vokal in igranje kitare s pravim občutkom, ki je pri bluesu najpomembnejši. Na albumu Time of Great Depression je slišati močen vpliv Mississippi bluesa, med drugim kitaristov R. L. Burnsidea in Juniorja Kimbrougha, iz bližnje zgodovine bluesa pa bi lahko omenili zgodnje The Black Keys. Sploh stil petja pogosto spomni na pevca in kitarista Dana Auerbacha. Vendar pa Time of great depression ne ostaja le v okvirih prvinskega bluesa. Bebè Na Volè se na albumu preizkusi tudi v vlogi folk pevca in kantavtorja.”

Pred njim bo nastopil domači lo-fi indie blues rock kantavtor Samuel Blues, ki ima pod palcem že tri samoizdane albume. Tudi on se snemanja loteva v svoji sobi, njegova glasba pa obsega več različnih žanrov. Prek lo-fi folka in bluesa preide tudi v rock in pop komade, vse pa povezuje z značilnim zvokom, ki pred oči naslika majhno zakajeno sobo. Prvi album je izdal leta 2013 pri osemnajstih letih, zadnjega, Lo-fi Car Music, ki je namenjen poslušanju ob vožnji, pa januarja lani.
Fb dogodek
Vstopnina: 5 eur
http://www.youtube.com/watch?v=9XjpU1qWwtw&t=72s
http://www.youtube.com/watch?v=Do91rqRqttk
http://www.youtube.com/watch?v=8RiCfzg0xIw&t=1473s
http://www.youtube.com/watch?v=LEvguHlzuRU