Klubski večeri

SONICA 2023 x Club Night

Noč, posvečena najaktualnejšim zvokom globalnega klubskega podzemlja!

🟪 Bitter Babe 🟪 Tadi 🟪 Anásta 🟪 msn gf


VSTOPNICE
Vrata: 10,00 €
Celodnevna petek (Cukrarna + Ch0): 15,00 € (predprodaja) / 18,00 € (na dan) / https://tinyurl.com/sonicafriday
Festivalska: 39,00 € / https://tinyurl.com/sonicaticket


Petkov večer se bo po končanih premierah v Cukrarni nadaljeval s klubskim programom v klubu Channel Zero. Kot osrednja gostja večera se bo predstavila kolumbijsko-ameriška ambasadorka sodobne latinskoameriške klubske scene Bitter Babe, ki se je lani proslavila z odmevnimi koprodukcijami z Nickom Leónom za eno najbolj vročih južnoameriških založb ta hip, kolumbijsko TraTraTrax. V večer nas bosta popeljali domača mojstrica ritmično dinamičnih klubskih setov Anásta in vzhajajoča kosovska didžejka Tadi, noč pa bo zapečatila ljubljanska mojstrica elektronskega eklekticizma iz vrst kolektiva Ustanova, msn gf.

Bitter Babe (TraTraTrax, CO/US)
Kolumbijska didžejka se je v zadnjih dveh letih na globalni sceni profilirala kot ena vidnejših predstavnic latinskoameriške klubske ustvarjalnosti. Poznamo jo po nažigaških selekcijah latinsko-ameriških klubskih žanrov, ki jih zaznamujejo vrtoglave poliritmije in dinamične tolkalske medigre. V njenih DJ setih lahko slišite vse od dembowa, raptor housa, tribal housa, guarache, reggaetona in baile funka pa do evropskih bass-techno izpeljank. Trenutno biva v Miamiju, kjer skupaj z ustvarjalci, kot so INVT, Coffintexts in dobri prijatelj Nick León soustvarja miamijsko podzemno sceno, ki je v zadnjem letu doživela pravi razcvet. Z Leónom, ki je nedavno navdušil ljubljansko občinstvo, je lani izdala dva odmevna EP-ja, ‘Fuego Clandestino’ pri založbi TraTraTrax in ‘Delirio’ pri založbi Club Romantico. Njeni komadi, kot sta denimo Delirio in Gøc, so postali izredno učinkovito orožje za instantno razpaljotko na plesišču. Njene produkcije so izšle tudi pri založbah SVBKVLT, Air Texture in Omnidisc, v kratkem pa izide njen debitantski solo EP za založbo TraTraTrax. 


Tadi (Bijat, XK)
Tadi je kosovska vizualna umetnica, didžejka in producentka, ki se je na prištinski podzemni sceni uveljavila kot soustanoviteljica feministične/kvir serialke Bijat, ki jo vodijo »hčere Kosova«. Soodgovorna je tudi za rojstvo serialke Prishtine Is Burning, ki se podobno specializira za kvirovske klubske večere in performanse. V zadnjih letih je obdelala klube in festivale, kot so beograjski Drugstore, kjer je ogrevala na zadnjem Boiler Roomu, berlinski Arkaoda ter kosovski DokuNights, Servis, Club M in Lumbardhi, kjer se je predstavila z live setom. Med njenimi aktualnimi izdajami izpostavljamo remiks komada Lamento producentskega dvovjca CPI, ki je izšel pri priznani katalonski založbi Hivern Discs, in produkcijo Gur l za Armata Productions. Za ogrevanje pa si lahko zarolate tudi njene mikse za NTS Radio, Soft Spot, Servis in druge platforme.

Anásta (Ustanova, SI)
Anásta je vizualna umetnica in didžejka, članica ljubljanskega didžejevskega in aktivističnega kolektiva Ustanova, ki se poleg organizacije dogodkov aktivno zavzema za grajenje varnih klubskih izkušenj in prostorov za LGBTIQ+ skupnost. Je redna gostja metelkovskih klubov, nastopila pa je tudi na festivalih Grounded in Spider. V svojih setih raziskuje in spaja različne zvrsti klubske, postklubske in eksperimentalne elektronike. Je letošnja rezidentka oddaje DJ seansa na Radiu Študent.

msn gf (Ustanova, SI)
Msn gf je didžejka in producentka iz vrst kolektiva Ustanova, ki v svojih selekcijah igrivo prestopa mejo med klubskimi plesišči in radijskimi postajami. Po producentskem debiju na kompilaciji Iskra Delta: Onboarding Soundscapes (Nimaš izbire, 2021) s komadom Prvič Vem, nastopih na festivalu Grounded in drugih dogodkih, trenutno prebira arhive pozabljenega slovenskega popa in najdene raritete brez naivne nostalgije vpleta v sladko, a ostro sodobno produkcijo. Ne poznaš je, hodi na drugo šolo 😉

 

Festival SONICA 2023
Translocal Underground

19.–22. april 2023
Ljubljana, Slovenija
www.sonica.si