Koncerti

Sogodbe # 4: NOVI SEVDAH – sobota, 1.2. ob 21.30

V veliko zadovoljstvo nam je, da lahko najavimo nadaljevanje glasbenega cikla Sogodbe s četrtim koncertom. Tokrat se bo v naše loge vrnil Damir Imamović in sicer kot kurator večera, ki smo ga poimenovali Novi Sevdah. Koncert bo predstavil tri talentirane izvajalce sevdaha, ki bodo nastopili v štirih različnih kombinacijah v enotnem koncertu.
Tudi tokrat bo koncert v živo predvajal Val 202, medijski pokrovitelj cikla Sogodbe. Ob koncertu bomo pripravili še predavanje z naslovom Izobraževanje mladih glasbenikov na primeru sevdaha, ki ga bo vodil Damir Imamović in ki ga bomo izvedli v sodelovanju z JSKD v novem kulturnem centru KULT3000 na Metelkovi 2/b ob 19.00.
Zasedba: Jusuf Brkić – vokal in saz Ermin Čalkić – vokal Emir Efendić – električna kitara Damir Imamović – vokal in kitara
Ermin Čalkić (1987) Vrsto let solist v KUD Baščaršija iz Sarajeva, opažen kot vokalist v predstavi »Kad bi ovo bio film« Dine mustafića.
Jusuf Brkić (1992) Saz igra od 11. Leta. Je učenec Hašima Muharemovića, enega od najpomembnejših glasbenikov na sazu in avtorjev sevdaha. Nastopal je na številnih koncertih in festivalih v BIH in po svetu. Pojavlja se v nagrajevanem dokumentarnem filmu SEvdah, režiserke Marine Andree.
Emir Efendić (1989) Električno kitaro je spoznal prek rocka in bluesa. Sodeloval je v projektu Sevdah Pogon (SATR/Mediacentar). Je član dua z Erminom Čalkićem.
Damir Imamović (1978) Eden vodilnih izvajalcev sevdaha v zadnjem desetletju. Pri nas je nastopil že večkrat kot solist in kot vodja zasedb.Nazadnje s triom Sevdah Takht na Drugi godbi 2013. Za sabo ima številne mednarodne nastope kot glasbenik in kot avtor predavanj z naslovom Sevdah Lab. Je tudi pubudnik izobraževanj o sevdahu ter glasbenem producentstvu v domačem okolju. Kot solist in vodja zasedb je izdal pet albumov.
Sogodbe # 4: NOVI SEVDAH Predavanje: Damir Imamović: Izobraževanje mladih glasbenikov na primeru sevdaha; KULT3000, Metelkova 2/b sobota, 1. februarja ob 19.00
Koncert: Jusuf Brkić, vokal in saz; Ermin Čalkić, vokal; Emir Efendić, električna kitara; Damir Imamović, vokal in kitara; Channel Zero, sobota, 1. februarja ob 22.45, vrata ob 21.30.
Več informacij info@drugagodba.si Veselimo se ponovnega druženja: ekipi Druge godbe in KUD Channel Zero
Vstopnina za koncert: 8 eur do 24h / 2 eur