Koncerti

Sogodbe # 3: ANA PUPEDAN – sobota, 7.12. ob 21.30

V veliko zadovoljstvo nam je, da lahko napovemo tretji koncert v sklopu glasbenega cikla Sogodbe. Natančno mesec dni potem, ko je upihnila enaindvajseto svečko, bomo gostili Ano Pupedan v vseh njenih agregatnih stanjih: Ante Upedanten Bando, Izžtekano Ano in Ano Pupedan.
Tudi tokrat bo koncert v živo predvajal Val 202, medijski pokrovitelj cikla Sogodbe.
Ob tem ne bo manjkalo obilo glasbe pred in po koncertu. Za to bo skrbela desna roka založbe Glitterbeat Silvij Skok, ki je znan tudi po eni največjih zbirk albumov rock’n’roll in druge glasbe daleč naokoli.
Le malo zasedb se lahko pohvali, da v enaki zasedbi deluje od samega začetka, vse od srednješolskih časov. Ani Pupedan to imenitno uspeva: pevec Simon Avsec, kitarist Boštjan Požar, basist Peter Žnidaršič in bobnar Marko Doles že celih enaindvajset let navdušujejo s glasbo različnih glasbenih žanrov, ki se sicer srečujejo na polju rocka (navsezadnje je nase širšo slovensko javnost opozorila na Novem Rocku ’94), vendar črpajo tudi iz bluesa, reggaeja, skaja, rapa, jazza, šansona in še česa.
Bržčas so njihova glavna odlika hudomušna, porogljiva in družbeno kritična besedila. Sicer pojejo v slovenščini, vendar začinjeni s pristnim pivškim dialektom, kar daje zasedbi skupaj z »vintage« izborom instrumentov prepoznaven slog, zaradi katerega se razlikujejo od česarkoli drugega na domači glasbeni sceni.
Ana Pupedan, ki jo na številnih koncertih po Sloveniji in tujini lahko srečate tudi kot Ante Upedanten Bando ali Izžtekano Ano, kadar svojih instrumentov nima priklopljenih na elektriko, občasno pa tudi kot Anademski pupevski pulpet, ko instrumente odloži in preizkuša svoje nabrite glasilke, je doslej izdala štiri albume (Anje Pupedanju, Ante prupagandni balar, Brez naslova in Na Domači Brjači), preizkusila pa se je tudi v gledališču (Viže inu griže), na filmu (Vrtičkarji) in animiranem filmu (Bizgeci).
Več informacij info@drugagodba.si
Veselimo se ponovnega druženja: ekipi Druge godbe in KUD Channel Zero.
Vstopnina: 8 eur do 24h / 2 eur po 24h