Koncerti

Sogodbe # 2: OUSMANE AG MOSSA (Tamikrest) – sobota, 9.11. ob 22h

V veliko zadovoljstvo nam je, da lahko najavimo drugi koncert v sklopu cikla Sogodbe. Tokrat se bo v naše loge vrnil Ousmane Ag Mossa, ki je v Ljubljani in Mariboru že nastopil kot vodja skupine Tamikrest, ene najpopularnejših aktivnih afriških skupin. Gre za ekskluziven evropski solo koncert, saj bo Ousmane priletel v Ljubljano samo za to enkratno in nedvomno neponovljivo glasbeno dogodivščino.
Tudi tokrat bo koncert v živo predvajal Val 202, medijski pokrovitelj cikla Sogodbe.
Časovnica: 22h blagajna in vrata 23h
Ousmane Ag Mossa
Za glasbeno kuliso pred koncertom in za vroče afro godbe po koncertu bo direktno iz Pineline dnevne sobe skrbel Rok Košir, sicer specialist za nomadske muzike in dolgoletni član programskega odbora Druge godbe, v prostem času pa diplomirani etnolog in v. d. direktorja Zavoda Druga godba.
Ousmane Ag Mossa se je rodil pred 27-imi leti v vasi Tin-Zaouaten v Maliju tik ob severovzhodni meji z Alžirijo. Njegovo zanimanje za glasbo se je začelo, ko je bil star pet let in ko je ob poslušanju tradicionalne tuareške glasbe prvič slišal skupino Tinariwen, ki je imela nanj odločujoč vpliv.
V lokalni šoli je pričel z igranjem akustične kitare, začel je pisati pesmi in nastopati. A brezbrižno otroško življenje je kmalu prekinila vojna, njegova družina se je razselila, sam pa je pristal v mestu Kidal, prestolnici severovzhoda Malija, kjer je s prijateljem iz otroštva Cheikhom Ag Tigliom nadaljeval z glasbeno aktivnostjo. Tam sta leta 2006 s kolegi iz Kidala in Gaa ustanovila Tamikrest (zveza enakovrednih). Prvi velik korak v njihovi karieri je bil nastop na Festivalu v puščavi v Essakanu leta 2008. Tam so se srečali tudi s Chrisom Eckmanom. Porodilo se je več kot uspešno sodelovanje, ki se dandanes ponaša s prvim mestom na lestvici World Music Charts Europe, kamor je prijadral zadnji album Tamikrest »Chatma« v produkciji Chrisa Eckmana.
Tamikrest so trenutno na uspešni evropski turneji, Ousmane pa je kljub zelo zasedenemu urniku našel čas za prihod v Ljubljano. Poglejte promocijski video skupine Tamikrest za album Chatma, ki ga je posnel Silvij Skok.
Tamikrest so do zdaj izdali tri albume in med drugim nastopili na domačih festivalih Druga godba in Jazzlent, izjemno ozračje njihovega intimnega koncerta v Pinelini dnevni sobi pa bo v rahlo zakajeni različici pričaral nastop v Channel Zero, ko nas bo Ousmane s prefinjenim glasom ob spremljavi kitare popeljal v neskončnost afriških puščav s trpko izkušnjo Tuaregov.
www.tamikrest.net
Po koncertu: DJ Rok Košir
Veselimo se ponovnega druženja: ekipi Druge godbe in KUD Channel Zero
Več informacij info@drugagodba.si www.drugagodba.si

Vstopnina: 8 eur do 24h / 2 eur
http://www.youtube.com/watch?v=DLBFQ3q3Krg