Koncerti

Sogodbe 1: DANS DANS, FLYING HORSEMAN (Belgija) – sobota, 5.10. ob 21h

V veliko zadovoljstvo nam je, da lahko najavimo nov ciklus koncertov in glasbenih dogodkov, ki jih bosta skupaj pripravila Zavod Druga godba in KUD Channel Zero pod imenom Sogodbe. Potekali bodo vsako prvo soboto v mesecu (razen v novembru drugo soboto).
Začenjamo
5. oktobra, ko bosta na jadrih svežih vetrov iz dežele Flamske in direktno s festivala Waves na Dunaju Channel Zero ozvočili skupini Flying Horseman in Dans Dans. Koncert slednjih bo v živo prenašal Val 202, ki bo glavni medijski pokrovitelj Sogodb in ki bo tematske vsebine Sogodb vključeval v sobotno oddajo Glasbe svetov s prenosi koncertov in oddajanjem v živo s prizorišča.
Poleg koncertov bodo Sogodbe vključevale tudi tematsko sukanje godb z nosilcev zvoka. Za glasbeno ozadje med koncertoma in za polno plesišče po koncertu bo tokrat skrbel Chris Eckman.
Nastop belgijskih skupin je omogočilo partnersko sodelovanje Druge godbe z Aubergine Artist Management in Rat Event iz Bruslja v duhu sodelovanja, ki bo omogočilo tudi nastop slovenske skupine na Rat Event v Bruslju, oktobra 2014.
Obe skupini predstavljata živahno dogajanje na belgijski glasbeni sceni, kjer vedno bolj vstopa v ospredje kitarist Bert Dockx. Še posebno v triu Dans Dans, ki preseneča z repertoarjem v katerem poleg lastnih komadov ponuja tudi presenetljiv izbor svojevrstnih priredb (Sun Ra, Tom Waits, Ornette Coleman, David Bowie, Charlie Mingus, Ennio Morricone,
Robert Wyatt) in presunljivo izvedbo skladb tako na albumu I/II kot tudi v živo. Mnogi novinarji in organizatorji koncertov v Belgiji uvrščajo Dans Dans med najbolj razburljive koncertne skupine na belgijskem glasbenem prizorišču. Poleg Dockxa v triu igrata še basist Lyenn (pri nas smo ga videli v bendu Marka Lanagana), v zadnjem času pa je igral z mnogimi znanimi glasbeniki (Ornette Coleman, Marc Ribot, Shahzad Ismaily, Ches Smith…) in bobnar Steven Cassiers.

Flying Horseman je sekstet glasbenikov, ki ga vodi prej omenjeni kitarist Bert Dockx in ki ga nekateri kritiki označujejo kot post-folk in dark blues, bend pa ne skriva referenc, ki sežejo do Blinda Lemona Jeffersona, Joy Division in Velvet Underground. Prav tako kot Dans Dans imajo za sabo dva albuma.
Veselimo se ponovnega druženja: ekipi Druge godbe in KUD Channel Zero.
Vstopnina: 8 eur do 24h / 4 eur