Klubski večeri

sobota, 9.6. ob 22.00 – Dimensions Festival International Series: Ljubljana

LINEUP: ALLEGED WITCHES TRITCH ROLI MARTA
Na sporedu je že sedma edicija Dimenions Festivala. Kot vsako leto, nas tudi letos preseneča in navdušuje – tako s svojim neprekosljivim izborom nastopajočih izvajalcev kot z izborom lokacije prireditve, puljskim Fort Punta Christo. Seveda ne smemo pozabiti na Areno (rimljanski amfiteater), ki bo tudi letos na razpolago za veličastni otvoritveni koncert.
Tradicija festivala je tudi otvoritveni koncert, s katerim nas vedno znova vodijo nad oblake. Letos s koncertom inovatorjev in pionirjev elektronike, eno najpomembnejših skupin v glasbeni zgodovini Kraftwerk 3-D. Ta večer bodo na odru poleg njih še berlinski skladatelj in producent Nils Frahm, Kenny Dixon Jr. iz Detroita – javnosti bolje poznan z imenom Moodyman – ter še Nubya Garcia, Josey Rebelle in drugi glasbeni ustvarjalci. Sledil bo sam festival v Fortu Punta Christo, ki bo potekal od 30. avgusta do 2. septembra, kjer bo letošnji lineup predstavil več kot 200 artistov samega vrha Techno, House, Disco, Soul, Funk in Jazz scene.
Artisti: John Hopkins, Bonobo (DJ), Underground Resistance, Nina Kraviz, DJ Stingray, Helena Hauff, James Holden & The Animal Spirits, John Talabot, Palms Trax, Nicolas Lutz, Marcellus Pittman, Mala, …
Na festivalu bo premierno nastopil tudi nadobudni ter sedaj, kot že lahko zatrdimo, uveljavljen slovenski producent in DJ, Alleged Witches, med drugim poznan tudi pod imenom Christian Kroupa. Njegove dosedanje glasbene izdaje so izšle na založbah, kot so Meda Fury pod okriljem R&S Records, pri kateri je izšel tudi njegov remix Alex Smoke-a, kompilaciji Fabric 90 Mix ter nedavno tudi na kompilaciji Elektroliza – Elektro City Ljubljana. Za zvok in naelektreno voodoo ozračje bo torej poskrbljeno z Alleged Witches na čelu. Za podporo pa bodo poskrbeli še ostali zvočni selektorji Tritch, Roli in Marta, tako za uverturo kot za zaključek večera.
Dodatne informacije o Dimensions Festival-u: www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival
Vstopnina: 6 €