Klubski večeri

sobota, 21.5. ob 23.00 – Bojler X Nightrave w/ BIG DOPE P & NIGHTWAVE

Ob koncu letošnje klubske sezone bo ekipa Bojler poskrbela za veliki comeback dveh bass mojstrov, ki sta nas že navdušila v preteklih letih. V sodelovanju s klubskim večerom Nightrave iz Glasgowa k nam ponovno prihajata francoski ghetto club don Big Dope P in bass donna Nightwave.
Big Dope P je v Evropi zaslovel s svojimi nahajpanimi bass, trap in juke izpeljankami, ki so značilne za francosko ghetto bass sceno, predvsem pa za izdaje pod njegovo založbo Moveltraxx, ki velja za gonilno silo evropskega juka, cluba in ghettotecha. Hitro je postal opažen tudi preko luže, saj se lahko pohvali z uradnimi remixi tamkajšnjih house in rap zvednikov, kot so Basement Jaxx, Duck Sauce, B.o.B., Lil Wayne, Nick Hook in Todd Edwards. Njegov širok glasbeni talent so prepoznale tako številne prestižne založbe, kot so LuckyMe, Ed Banger, Ninja Tune in Heka Trax, na katerih je že izdal svoje komade in remixe, kot tudi lepa četa spoštovanih glasbenikov, kot so Kaytranada, ELOQ, Rustie, DJ Earl, Feadz, Ikonika, ki so s P-jem že sodelovali. V dobrem spominu, navkljub politi majici in pohojenim supergam, ga imamo tudi vsi, ki smo z njim flexali v Klubu Ch0 dobri dve leti nazaj.
Nightwave, po domače Maja Medvešek je že v najstniških letih zapustila rodno Ljubljano ter se uveljavila na londonski in posledično globalni elektronski sceni. Svoj pečat je pustila predvsem z lastnimi naprednimi interpretacijami bassa, techna, ghetto housa, grimea in jukea, ki so luč ugledale pri različnih založbah, kot so Unknown to the Unknown, Svetlana Industries in Ministry of Sound. Njen unikaten zvok ni ostal neopažen niti s strani Red Bull Music Academy družine, v katero so jo sprejeli leta 2011, in, s katerimi je sodelovala na številnih svetovno priznanih festivalih, projektih in delavnicah. V okviru RBMA dogodka smo jo nazadnje videli tudi v Ljubljani, saj je prav ona spremljala Teklife legendi Rashada in Spinna na nepozabni norišnici leta 2012. Oktobra 2013 je ustanovila svojo založbo Heka Trax, njen prvi EP z imenom Luxor pa je takoj požel odobravanje s strani producentov in medijev, med drugim je bil izbran za skladbo tedna na Billboardu. Preko svoje založbe je sodelovala tudi s čikaško ghettotech legendo DJ Deeonom, s katerim je zasnovala EP Hit It.
BIG DOPE P (Moveltraxx / FR) NIGHTWAVE (Heka Trax / UK) .čunfa (Bora, Trite) TMA (Bojler) Peglasus (Bojler)
Prispevek: 5 eur do 24h / 7 eur