Klubski večeri

sobota, 13. 5. ob 22.00 – Sturday DubLab Special: Rum Di Dance

Z veseljem najavljamo, da bodo 13.5. Ljubljano preplavili jamajški plesni ritmi. V goste prihaja DJ SMO iz Avstrije, ki velja za enega najobetavnejših dancehall dj-ev na evropskem področju. Za pravi dancehall vibe pa bodo poskrbeli tudi domači dancehall ambasadorji – DJ Verso in kar tri različne plesne skupine – Dubble Sickz Squad, Shee s teamom svojih dancehall tečajnic in 3nity, ki se bo premierno predstavila prav ta večer.
DJ SMO aka Johnny Bravo (A) Razpet med življenjem v Kingstonu in na Dunaju, je odličen naslov za nepozabno jamaican style zabavo kot se odvijajo v Kingstonu, osrčju dancehalla. Njegov talent, predanost in trdo delo so opazili tudi Jugglerzi, eden najbolj poznanih evropskih sound-ov, s katerimi je ustvaril intenzivno glasbeno navezo. Poleg tega v vlogi producenta sodeluje z jamajškimi artisti kot so Mr. Lexx, Razor B, QQ, Gage. Od 2012 producira za izvajalce: Mr.Lexx, Razor B, QQ, Gage, reprezentira za Jugglerze.
Instagram: @realdjsmo Facebook:facebook.com/realdjsmo Mixcloud:mixcloud.com/realdjsmo SoundCloud:soundcloud.com/realdjsmo
DJ VERSO je na sceni prisoten od leta 2006. Vse se je začelo s prvimi roots reggae miksi, ki so z vsako izdajo postajali boljši in kvalitetnejši. Roots reggaeju sta se kmalu pridružila dancehall reggae in soca. Z miksi so kmalu začele prihajati ponudbe za vrtenje na manjših lokalnih reggae dogodkih, kasneje pa tudi na večjih domačih mednarodnih dogodkih in v tujini. Še preden je Verso nastopil javno, je vrtel za piratski internetni radio Outandbadd, stacioniran v Floridi. Nastopil je na mnogih različnih reggae dogodkih po Sloveniji. Pomembnejši nastopi so bili na bivšem festivalu Soča Reggae Riversplash ter na reggae festivalu Overjam. V tujini je prvič nastopil leta 2010 na Hrvaškem v Puli, kasneje še v Zagrebu. Nato se zvrstili nastopi v Avstriji ( Celovec – Klagenfurt) in v Srbiji ( Beograd, Novi Sad, Lazarevac in Leskovac). Do sedaj je Dj Verso nastopil z mnogimi dj-i pa tudi plesnimi skupinami širom Balkana pa tudi Avstrije in Nemčije. I Soundcloud I Mixcloud
DUBBLE SICKZ SQUAD je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Up The Volume, Phat&Tight, … ), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.
3NITY je veliko več kot še ena plesna skupina. Je plesni in konceptualni izraz, ki je združil tri prijateljice, povezane v svoji strasti do plesnega giba kot načina življenja, eklektični muzikalnosti ter v zaupanju v timsko delo in komunikacijo. Skozi različne plesne stile kot so afrohouse, afrobeats, dancehall, kuduro, fuzija urbanih plesov s sodobnim plesom, itd. ustvarjajo svoj plesni jezik. Z vodilom notranje moči in ženstvenosti, stremijo k temu da čarobnost kreativnosti prežame vsa življenjska področja. Lepota uma, bogastvo duha in nežnost srca, prepleteno skozi ples, so lastnosti, ki predstavljajo Meto, Kristo in Shee, dekleta iz plesne skupine 3nity.
Dubbing is a must!!! 

Spremljate nas lahko na www.facebook.com/dublabch0 Support: Reggae.si
Vstopnina: 5 eur
http://www.youtube.com/user/SheeDancehall
http://www.youtube.com/channel/UCfRed1FKMShvCnF9-tmhbBQ