Klubski večeri

Sexo Cósmico presenta DJ Babatr (VE)

Venezuelski pionir raptor housa in en najbolj rolanih underground producentov minulega leta na prvi evropski turneji.

DJ Babatr 🌸 Blažen DJ 🌸 Jaša Bužinel


Vstopnina: 12€ < 24.00 > 15€

Pridite zgodaj ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ Ostanite do konca.


Otvoritev nove sezone z venezuelskim pionirjem žanra raptor house, soavtorjem globalnega hita ‘Xtasis’ (singel leta 2022 po mnenju Resident Advisorja), ki sta ga ustvarila z Nickom Leónom, in nasploh enim enem najbolj rolanih producentov minulega leta, čigar produkcije se redno pojavljajo v setih najbolj prepoznavnih DJ imen na svetu.

Pedro Elias Corro aka DJ Babatr aka DJ Baba The Raptor je en vidnejših predstavnikov podzemne elektronske scene venezuelske prestolnice Caracas. Velja za enega od utemeljiteljev glasbenega “gibanja” changa tuki, ki vljučuje številne lokalne podžanre, kot so raptor house, hard fusion in street house. Gre za estetiko, ki so jo lokalni producenti z DJ Babatrjem na čelu razvili na prelomu tisočletja. Predstavlja fuzijo evropskega tranca, ghetto housa in afro-latinskih ritmov, ki jo zaznamujejo hitri tempi in razgibani, z različnimi tolkali obogateni (poli)ritmi.

Čeprav so bili ti zvoki prvič predstavljeni že pred več kot 20 leti, so šele v zadnjih dveh letih doživeli svetovno slavo. Pravzaprav gre za “latino klubske zvoke”, ki jih je danes globalizirala in na novo kontekstualizirala mlajša generacija didžejev, kot so Nick León, Bitter Babe, Verraco in drugi varovanci založbe TraTraTrax.

Ob novem zanimanju za latinskoameriško elektronsko glasbo je kariera DJ Babatrja doživela preporod, kolektiv Cosmic Sex pa ima čast venezuelsko legendo, ki je vplivala na številne generacije producentov, gostiti na odprtju nove sezone.

Za psihedelično uverturo bo po dolgem času ponovno odgovoren Blažen DJ. Jaša pa bo imel tokrat prvič čast večer zaključiti v velikem slogu – 3-urni closing, here we come!