Koncerti

PrazniK glasbe – četrtek, 21.6. od 16h dalje

Prvi dan poletja, solsticij je od prazgodovine do danes imel različne praznične pomene. V evropski sodobni družbi in popularni kulturi se je v zadnjih desetletjih mednarodno uveljavil kot Praznik glasbe. Na ta poseben dan bomo na Metelkovi praznovali svojo sposobnost samoorganiziranja in željo po neodvisnem ustvarjanju in delovanju, v čast praznjenja proračuna za kulturo in podobnim pojavom.
Vabljeni na Prazni K!
PROGRAM: AKC Metelkova mesto:
Stojnice pred Pešaki (od 16.00 – 22.00): KAPA, FV Music, Stripburger, Moonlee records, ZARŠ, Sejem rabljenih vinilnih plošč, KUD France Prešeren, Kiosk Kino Šiška, razstava Katabrank Bicycles, Stojnica Ustvarjalnica (prodajna razstava ročnih izdelkov Vesne Vogrin, Tomislava Vrečarja in Mateje Šušteršič),…
Delavnice (od 16.00 – 20.00): Ustvarjalna delavnica Živali sto na uro ( živali iz različnih materialov – za otroke od 3. leta naprej)
Jalla Jalla od 16.00 do 19.00 – otroške delavnice ob 19.15; nastop skupine PYROXENE, dirty rock ob 21.00 – nastop skupine RUKOLA; punk rock bejbe
Terasa Pešaki 17.00 – Martin Ramoveš Band 18.30 – Dandelion Children 20.00 – Čao Portorož
Trg brez zgodovinskega spomina 19.00 – Slovenski sekset klarinetov 20.00 – Slowind: pihalni kvintet
Šengenska kuhinja bo delovala od 19.00 naprej
Jalla jalla 22.00 – DIFFAITH (Bristol / UK) :::Dub / Dubstep / Global Bass / Moombahton / Techno / Tunes forward in All Directions!
Klub Gromka, 22.00 – Klubski večer LIGHTS, SOUNDTRACK, ACTION! #4 Soundtracki v znamenju čudnih pričesk (Grease, Top Gun, Scarface),
zatonu hipurstva (Fear and Loathing in Las Vegas) in seveda zimzeleni stric Tarantino. Plesna glasba iz vsem znanih filmov, ki jo bodo spremljale video projekcije. Samo tokrat za 3% več Johna Travolte, ne bo pa manjkalo niti slovenskih insertov.
Menza pri koritu 21.15 -Pesniški večer v sklopu festivala Mlade rime Poezijo bodo brali: Muanis Sinanović, Iztok Vrenčur, Ivana Komelj, Nada Kavčič
23.00 -Mikado (Primož Čučnik et Co.) glasbeno-pesniški performans
Bizzarnica pri Mariči 22.00 – dj Živa Groza; potovanje po rock’n’rollu za vse generacije!
Gala hala, 23.00
POSLUŠALNICA 69: Matija Dolenc (Ludovik Material) Junijska Poslušalnico 69 bo v rokah Matije Dolenca, člana elektro-punk tria Ludovik Material, diplomiranega kitarista in glasbenega pedagoga, psytrance didžeja Dark Summer s samostojno ploščo The Tale of a Broken Switch and the Lizard ter udeležbami na raznih kompilacijah, producenta in filmarja… Še? Bolj nas zanima, kaj nas čaka na podiju Poslušalnice, kajne? Od Get The Blessing prek Sepulture do Einstürzende Neubauten. Spisek albumov najdete na www.galahala.com!
KUD France Prešeren, 21.00
MESTO V PESMI, PESEM NAD MESTOM Mesto v pesmi, pesem nad mestom je multimedijski dogodek, kjer se brana poezija meša z glasbo, oboje je podkrepljeno z video projekcijo. Poezija se dotika urbanih tem, ter je preplet intimnih pripovedi in izpovedi posameznika, ki se zlivajo z mestnim pejsažem, pri tem uporablja govorico sestavljeno iz pogovornega jezika in slengizmov. Glasba je sestavljena iz lupov, izsekov raznih šumov, ter zvokov, ki se v mestu prepletajo v kakofonično orkestracijo strojev in ljudi. Video je sestavljen iz animacij in fragmentarnih posnetkov različnih mest, vse skupaj je nekakšen kalejdoskop podob, ki pred gledalca stopajo v nelinearnih sekvencah. Za poezijo bodo poskrbeli: Tone Škrjanec, Arnož Polič in Tomislav Vrečar. Glasbo je sestavil in jo bo v živo podlagal Soma Arsen. Video projekcija je delo Jelene Sokić.
Vstop na vse prireditve je prost!