Koncerti

Portal Ch0 x Sonica: Yila x 5237

Premierni avdiovizualni nastop zvočnega umetnika Alastairja McNeilla – Yile, ki se bo za svoj premierni ljubljanski nastop združil z dobro znanko domačih klubskih odrov, VJ-ko 5237.

Yila je naziv projekta Alastairja McNeilla, producenta in instrumentalista, ki se je v zadnjih letih ustalil v Ljubljani, kjer je zgradil svoj studio Nature Scene. Projekt zaznamuje nenehna zvočna eksperimentacija in preizkušanje meja sinteze elektronske produkcije in orkestralnega popa. Zadnje čase mu ne dajo miru predvsem bengerji, ki razvnemajo plesišča, v živo pa obljublja živahne mashupe že in ne še izdane glasbe, pospremljene z improviziranimi nojzerskimi vložki.

McNeilla poznamo po tesnem sodelovanju z imeni, kot so Roisin Murphy, Scroobius Pip, Chris Eckman in Kreda, poleg tega pa je veliko glasbe ustvaril tudi za razne zvočne instalacije in gledališke predstave.
Tokrat se bo predstavil s svojim solo projektom Yila, na katerem pa se še vedno poslužuje sodelovanj. V zadnjem letu je namreč izdal dva dvojna singla, naslovljena Dysfunctional Combinations & Collaborations, kjer na vsaki skladbi vključi vsaj enega gostujočega glasbenika – od Alleged Witches do Maye Schenk.

Na tokratnem koncertu se mu bo s projekcijami v živo pridružila tudi vodilna domača intermedijska in VJ umetnica Stella Ivšek aka VJ 5237, ki jo poznamo po sodelovanju s številnimi društvi, zavodi, festivali in ustvarjalci, kot so Terranigma, Lifecutter, Container Doxa in Pantaloons, njene vizualije pa med drugim redno krasijo tudi festival MENT Ljubljana.


Vstopnine ni, so pa zaželjeni prostovoljni prispevki.


🌀 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹 𝗖𝗵𝟬 je serija solističnih koncertov, ki z novo lokacijo dopolnjuje že vzpostavljeni seriji Terasa Ch0 in Parking Ch0. Nastopajoči je postavljen na hodnik med duri stavbe, v kateri se nahaja klub Channel Zero, občinstvo pa koncert opazuje z dvorišča Metelkove.

Vse obiskovalce naprošamo, da upoštevajo priporočila NIJZ. Na območju prizorišča velja pogoj PCT.

Koncert podpira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo