Klubski večeri

ponedeljek, 8.2. ob 22.00 – DubLab: Phat & Tight Vol. 9

LIONSHINE, BAD GAL FORWARD, DUBBLE SICKZ SQUAD
Pred nami je druga zabava v tretji sezoni Phat & Tight ponedeljkovih večerov, ki se z glasbeno-plesnim programom osredotočajo na jamajško, predvsem dancehall kulturo in so zagotovilo za nepozabno zabavo. Za glasbeni del programa bo tokrat poskrbel LionShine iz Ljubljane. Kot warm up bodo nastopile Bad Gal Forward, plesni element, neločljiv od glasbenega, po nazoru jamajških dancehall partyjev, pa bodo pridodala dekleta iz skupine Dubble Sickz Squad.
LIONSHINE je DJ, ki se je rodil in odrasel v mali slovenski prestolnici. Močno simpatizira z Reggae kulturo, katere vpliv je povezal s študijem filozofije in skozi različne selekcije DnBja, Reggaeja, Dancehalla, Duba in Jungla poskuša pozitivno vplivati na bližnjo družbo. Rolal je že v mnogih ljubljanskih klubih in barih, kot so Centralna Postaja, Klub K4, Plac 33/45, Zoo, Kud-Trnfest, Metelkova ipd. Lionshine je član kolektiva LjubljanJah Vibes, ki so organizatorji Basolovka eventov. Prav tako imajo v Centralni Postaji vsak petek od 19h -21h radijske oddaje LjubljanJah Vibes Live Radio Show. Prvotno so radijske oddaje vodili RootsInSession Sound, ki so s svojo glasbo pustili globok pečat na razvoj ekipe LjubljanJah Vibes. I Mixcloud
BAD GAL FORWARD Soundsystem je reggae /dancehall soundystem iz Slovenije delujoč od marca 2009. Tri dekleta, ki pravzaprav niti niso tako slaba kot ime soundsystema napoveduje, predstavljajo najboljšo in zelo raznoliko reggae selekcijo; od starejšega rootsa, reggae-ja z Deviških otokov, t. i. new rootsa, do ritmov z afriškega kontinenta in reggaetona, vse do njihove najljubše zvrsti- jamajškega dancehalla. Raznolikost njihove selekcije je vedno začinjena s pozitivnimi vibracijami in energijo, katera je pripomogla k temu, da so nastopale in sodelovale s številnimi domačimi in tujimi soundsystemi in selectorji.
Naj omenimo le nekatera izmed imen: Puppa Robbie/Dubsystem SS, Countryman, DJ Verso, Baba K, Dubtafari SS, Total Destruction SS, Roots In Session, Roots daughters, MC El Condorsito (Chile), Bomba Samurai, Thai Stylee, Dragunfyah SS, Suedmassive SS, Rebel Elementz (Austria), MC Big Oz, King Shango SS, Roots Daughters (Croatia), Supa Sergent/Superstar HiFi, Shone AlCapone (Serbia). Njihovo selekcijo je bilo mogoče slišati tudi na različnih reggae festivalih kot so Rototom Sunsplash, South Park Festival, Overjam festival itd… Di Bad Gals dem seh dem ah move forward, neva backward, ah so mi seh! I Soundcloud I Mixcloud
DUBBLE SICKZ SQUAD je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Up The Volume, Phat&Tight, … ), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.
Dublab @ Facebook
Support: Reggae.si
Dubbing is a must!!!