Koncerti

ponedeljek, 7.12. ob 20.00 – CRIPPLED BLACK PHOENIX, DRONE HUNTER v Kinu Šiška

Crippled Black Phoenix so v Bristolu leta 2004 ustanovili člani zasedb Mogwai, Electric Wizard, Iron Monkey in Gonga, pri snemanju prvenca pa jih je pod okrilje sprejel Barrow Geoff iz skupine Portishead, ki jim je pri tedaj lastni založbi Invada Records omogočil izdaje vrste obstoječih albumov. Crippled Black Phoenix je bil namreč zasnovan kot skupen glasbeni projekt, ki je sprva deloval le občasno, sčasoma pa se je prelevil v redno delujočo zasedbo, ki ves čas kljubuje uvrstitvi v enoten žanrski predal, iz katerega kipijo vplivi stoner proga, freak folka do psychedeličnega dooma in celo post rocka. V njihovo glasbo se stapljajo eklektični vplivi stare in nove palete zvokov, in čeprav nabor priznanih in spreminjajočih se imen še ni pogoj za izvrstno glasbo, pa gre pri Crippled Black Phoenix, katerih idejni vodja ostaja multinstrumentalist Justin Greaves, prav za to; skupaj so namreč že od samega začetka ujeti v neke vrste brezčasno magijo, s katero (o)čarajo tako s svojimi albumi kot odličnimi in dolgimi koncertnimi predstavami.
Nase so opozorili že s prvimi albumi – ‘A Love of Shared Disasters’ (2007), ‘The Resurrectionists’ (2009), ‘Night Raider’ (2009), ‘(Mankind) The Crafty Ape’ (2012), ki so ga že predstavili v Ljubljani, in lanskim ‘White Light Generator’ (2014). Svojo odlično diskografijo so obogatili še z odmevnimi EP-ji – ‘I, Vigilante’ (2010), ‘No Sadness or Farewell’ (2012) in ‘Oh’ Ech-oes’ (2015), ter živimi posnetki ‘Live Poznan’ (2013) in ‘200 Tons of Bad Luck’ kompilacijo (2009). Medtem ko najnovejši letošnji ‘New Dark Age Tour EP 2015 A.D.’ že spremlja prihajajočo jesensko evropsko turnejo, se Crippled Black Phoenix že vneto pripravljajo na novo izdajo pri založbi Season of Mist.
Konfuzija s pridihom temačnosti!
CBP zasedba: Justin Greaves: kitara, back vokali, bas (studio), bobni (studio); Daniel Änghede: kitara, vokali; Mark Furnevall: sintesajzer, klaviature, orgle, back vokali; Daisy Chapman: piano, klaviature, vokali: Ben Wilsker: bobni (live); Niall Hone: bas; Jonas Stålhammar: kitara, back vokali; Belinda Kordic: vokali.
Diskografija
I
CBP Official
I Season of Mist
Drone Hunter je instrumentalni sludge/stoner/ rock trio iz Varaždina, ki od pomladi leta 2012 niza brezkompromisni nizko naštimani rokenrol s poudarkom na moči kitarskega riffa in močno ter čvrsto ritem sekcijo. Oktobra 2013 so izdali istoimenski debitantski dobro sprejeti album, v pripravi pa je tudi že drugi. Za seboj imajo kar nekaj koncertov tako v domači Hrvaški kot preostali Evropi. I Bandcamp
Zasedba: Rus – bobni
 Klen – bas
 Fitz – kitara
Vstopnina: 10 eur v predprodaji / 12 eur na dan koncerta / 8 eur d-š-u

http://www.youtube.com/user/DroneHunterCro