Koncerti

ponedeljek, 4.4. ob 22.00 – DubLab: RAGGALUTION – Koncert ob zaključku evropske turneje

Kranski reggae kolektiv Raggalution iz Kranja že od leta 2011 ustvarja avtorsko glasbo, s katero je že na prvem koncertu takoj pridobil simpatije občinstva. Kljub nekomercialnosti in brez neke pretirane popularnosti v medijih ter socialnih omrežjih, se je skupini s trdim delom uspelo dokaj hitro uveljaviti tako na domači sceni kot tudi v tujini.
Raggalution se tako lahko že pohvalijo s kar lepim številom odigranih koncertov, na katerih so si oder delili z mnogimi uveljavljenimi imeni slovenske in mednarodne glasbene scene. Poleg uspešnih gostovanj po številnih evropskih mestih imajo za sabo že dve turneji po Balkanu, v sklopu katerih so obiskali nekatere države bivše Jugoslavije, Grčijo in Bolgarijo, nastopili pa so tudi na nekaterih odmevnih festivalih kot so Sziget, Seasplash, Overjam, Skaville, Cultural Reggae Vibez in drugi.
Konec leta 2013 so Raggalution izdali svoj studijski prvenec »Mask Of Liberty«, na katerem je zbranih deset avtorskih pesmi, ki predvsem predstavljajo kritiko stanju v družbi in opozarjajo na neko drugačno, boljšo alternativo. Album je bil zaradi izrednega zanimanja v zelo kratkem času razprodan in je že dočakal tudi prvi ponatis, kar je danes, v dobi interneta in digitalnih nosilcev zvoka, že prava redkost.
Mak Sever – bas Luka Bedene – vokal Pavel Čebašek – bobni Leon Slabe – trobenta, vokal Jure Grahek – klaviature Žiga Fazarinc – kitara Jernej Jenko – tolkala
www.raggalution.com
http://raggalution.bandcamp.com
www.facebook.com/Raggalution
Support: DubDarči (Reggae, Dub)
DubLab @ Facebook
Support:
Reggae.si Fb dogodek
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 5 eur