Koncerti

ponedeljek, 29.09. ob 22.00 – DubLab: KNALPOT in DUB (Nizozemska)

KNALPOT in DUB (Live / NL) & DJ ASTHMA ATTACK (NL)
KNALPOT (Live – Dub Version) Ponovno se po treh letih na DubLab vrača nizozemski dvojec, ki je s svojima nastopoma v preteklosti navdušil že marsikoga. Kot smo o njih že zapisali, sta Knalpot inovativni duet amsterdamskega podzemlja, ki napada vaša ušesa z neusmiljenim udrihanjem po akustičnih in manj akustičnih pripomočkih. Prepletanje sočnega hrupa s hladnimi rifi in brkljanjem poceni elektronskih napravic, vse skupaj posuto s prefinjenimi spremljevalnimi nasnetki, spominjajo na zarjavele traktorje, ki pobirajo koruzo. Spoj nois-a in dub-a z visokokaloričnimi ritmi in simpel melodijicami iz babičine skrinjice. Knalpot je iskriv in duhovit zvočni razčefuk dveh zagrizenih traktoristov, ki se ne šalita. Švicanje zagotovljeno.

 I bandcamp
Kot je o njih zapisala njihova založba:
Naš najljubši bend Knalpot se je vrnil z “Yes Please”, njihovim dolgo pričakovanim prvenecom. Leta vložena v izzid tega prvenca zajemajo vse, po čemer je zasedba postala znana in še veliko več; njihova najnovejša različica je izbruh ustvarjalne svobode in mojstrstva, s katerim nam pokažejo, da v glasbi praktično nič ni omejeno. Knalpot meša ultra-rock z Dubom, off-kilter bite s Casio klaviaturami in avantgardni jazz z 8-bitnim noisom. “Yes Please” je zvočni roller-coaster, kot tudi A klasa zdravila za vaša ušesa. Njihovo glasbo je potrebno poslušati glasno, kot je le mogoče, in v vsakem primeru tolikokrat, da v celoti dojamemo raven detajlov, ki jih proizvedejo. Album komunicira tudi z energijo iz impresivnih nastopov Knalpot v živo po vsem svetu skozi zadnjih sedmih letih. ” (Eat Beton)
Zasedba: Raphael Vanoli: Fender VI, e-kitara, elektronika, casio
Gerri Jäger: bobni, tolkala, elektronika, synth, casio
Sandor Caron: zvočni inženiring
DJ ASTHMA ATTACK, baziran v Amsterdamu, je tokrat kot njihov oboževalec drugič s Knalpot na njihovi evropski turneji. Popolnoma srečen s svojim setom navduši vsakokrat in vedno pod drugim umetniškim imenom, ker kot sam pravi: „Dihanje je pomembno, imena niso…“
Tokrat načrtuje svoj 80’s digi roots in modern rough stepping UK Dub, experiment BASS set.
Mix For Rush Hour, Netherlands (recorded live for Australian Radio)
DubLab@Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 5 eur