Live act

ponedeljek, 16. 4. ob 22.00 – Dub Lab Live: Anja G & Dr. Obi (AmpliFyah Music)

Tokratni Dub Lab Live smo zaupali prijateljem s portala Reggae.Hr. V goste nam bodo pripeljali hrvaško reggae dub navezo, mlado obetajočo pevko Anjo G in starega znanca reggae scene Dr. Obija.
Na začetku februarja sta za Amplifyah Music izdala svoj prvi EP z naslovom Bang! Bang!/Raggamuffin. Za produkcijo, miks in mastering EPja je bil zadolžen priznan hrvaški audio inženir Dr. Obi, član benda Bamwise, ki se ga se vsi dobro spominjamo z Dub Labovega odra. Pod besedilo se podpisuje Anja G, nadebudna mlada pevka iz Zagreba. Navdih za Bang! Bang! in Raggamuffin izvira iz družbenih, političnih in gospodarskih razmer, kakor tudi iz vsakdanjega življenja. Ta EP dokazuje kako raznolika je njuna glasba, ki raziskuje različne sloge reggaeja; od rootsa do digitalnega.
Dr. Obi je svojo glasbeno pot začel s svojim še vedno aktivnim projektom Jahstice Sound leta 2005 v Zagrebu. Do danes je bil član najbolj vplivnih dub in reggae projektov na Hrvaškem. Svoje znanje je nadgrajeval skozi leta v sodelovanju z Digitron Sound Systemom. Trenutno dela kot audio inženir za mnoge hrvaške bende, kakor tudi za Pozitivan ritam, kjer se podpisuje kot glavni tehnik Seasplash festivala. V začetku leta 2017 je v sodelovanju z Anjo G začel z ustvarjanjem lastne produkcije.
Anja G je mlada in obetavna pevka, ki je leta 2017 izdala svoj prvi singl The Meaning. Od leta 2017 je nastopila na večini pomembnejših reggae in dub dogodkih na Hrvaškem in v regiji (Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage in na številnih klubskih večerih).
AmpliFyah Music je neodvisna založniška platforma za uveljavljene producente in umetnike dub in reggae glasbe, ki podpira in spodbuja njihovo prisotnost na lokalni, evropski in svetovni sceni. Poslanstvo AmpliFyah Music je razvoj in izboljšanje lokalne reggae skupnosti, podpiranje umetnikov na poti ustvarjalnosti ter širjenje besede o kakovosti hrvaških reggae umetnikov in glasbe. Amplifiyah Music Instagram, Amplifiyah Music Soundcloud, Amplifiyah Music Bandcamp, Dub Lab Mixcloud
Dubbing is a must !
Vstopnina: 5€